İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: İBB Başkanının gündeminde İstanbul yok

AK Parti CHP İBB Ekrem İmamoğlu İstanbul
İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: İBB Başkanının gündeminde İstanbul yok

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, katıldığı bir canlı yayında İBB'nin karla mücadele sürecini eleştirerek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "İBB Başkanının gündeminde İstanbul yok. O İBB'yi kariyer planlaması, bir basamak olarak görüyor" dedi.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, katıldığı bir canlı yayın programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karla mücadele sürecini eleştirdi. Göksu, İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili, "İBB Başkanının gündeminde İstanbul yok. O  O İBB'yi kariyer planlaması, bir basamak olarak görüyor" şeklinde konuştu. 

"O gece yaşananlar kar felaketi değil yönetim felaketidir" diyen AK Parti'li Göksu,  "Pazartesi gecesi İBB ilk kez hakikatle yüzleşti" ifadesini kullandı. 

Göksu'nun konuya ilişkin açıklamasından önemli satır başları şu şekilde oldu: "Pazartesi gecesi İBB ilk kez hakikatle yüzleşti. Bugüne kadar algılarla durumu idare ettiler. İBB'yi yönetmeyi bir ajans yönetmekle karıştırdılar. O gece yaşananlar kar felaketi değil yönetim felaketidir."

"Büyükşehir belediyesi kurumsal hafızayı yok etti. Kadir Topbaş sırf karla mücadele için ekipleri Moskova'ya eğitime göndermişti. Yeni İBB yönetimi bu kadroları tasfiye etti. Geçtiğimiz dönemde İBB binlerce çekici araçları karla mücadele bölgelerine gönderirdi. Birisi yolda kaldığı an trafiği tıkamaması için hemen kaldırılırdı."

"Esenler'de bütün ana arterleri biz temizledik. Bütün tesislerimizi açtık. Bu işin başı kimdi belli değil. İBB karı ciddiye almadı. Herkes diyor ki pazartesi günü kar patlaması olacak. Ben ilçe belediyesiyim alanım sınırlı. Ben o gün bu haberi duyduğumda bütün ilgili birimleri çağırdım. Zorda kaldığımızda ilçe emniyetimizi ararız. Kaç araç takviye edebileceklerini sorarız."

"İBB Başkanı AKOM'da görüntülenmesi gerekirken bir başka yerde görüntüleniyor. Saniyenin bile en kıymetli olduğu süreçler var. Mesele ciddiye almamak. Ciddiye alsaydılar bu işi Büyükşehir Belediyesi'nin en dip yapmış organizasyon yeteneği bile bu işte başarılı olurdu. İş yapmak için önce iş yapmaya inanmak lazım."

 

 

Kaynak: Diğer

İBB İBB haberleri AK Parti haberleri son dakika İBB haberleri Tevfik Göksu Ekrem İmamoğlu