Ekrem İmamoğlu'dan İngiliz büyükelçiyle balıkçıda yemek açıklaması

Gündem haberleri Ekrem İmamoğlu İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM
Ekrem İmamoğlu'dan İngiliz büyükelçiyle balıkçıda yemek açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kar yağışı sırasında Sarıyer'de bir balıkçıda İngiliz Büyükelçisi ile yediği yemeğe dair açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun pazartesi günü, İstanbul'daki kar yağışı sırasında Sarıyer'deki bir balık restoranında İngiliz Büyükelçisi ile yemeği tartışma yarattı.

İmamoğlu, bugün AKOM'daki basın toplantısında gündemdeki bu konuya ilişkin soruyu yanıtladı.

İmamoğlu, "Bir büyükelçiyle yenilen bir yemekten söz ediyoruz. Gizli bir yemek değil bu, zaten kamuya açık bir alan. Gittiğinizde de göreceksiniz ki her tarafı cam bir mekan, 23 yıllık müşterisiyim. Oradaki bazı hususlar beni üzmüştür, ifade edeyim. Sayın Büyükelçi bir gün önce İstanbul'a gelmişti. Çalışmalardan sonra bir vakit dilimini ayırıp oraya gidip bu resmi buluşmayı ama tabii ki hususi bir tarafı var, eşlerimizle beraber yaptık" dedi.

Yemeğin içeriğine ilişkin İmamoğlu, "Sohbet ettik, ülkemizi konuştuk, ülkemizle İngiltere arasındaki ilişkileri de konuştuk. İBB Başkanı'nın bu ilişkisi de görevi ve sorumluluğudur. 30 ay içinde dış ilişkiler konusunda ilgi gören bir İBB yönetimi var" dedi.

Restoranın olduğu sokaktan kamera kayıtlarının servis edilmesine tepki gösteren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Sürecin sonrasıyla ilgili tarafı beni çok ilgilendiriyor. Bir kere oradan görüntü verildi, tartıştılar, birileri savundu, birileri hakaret etti bunlar bir kenara. Bunlarla ilgilensem işimi yapamazdım. Kaldı ki bir belediye başkanının 1-2 saat bir başka yere gitmesi kadar doğal bir şey olamaz. Burada genel sekreterim var, çalışanlarımız var. Bizim için her şey hepimizde var. Her arkadaşımız sorumluluk konusunda hassas davranıyorlar. Biz ekibimize güveniyoruz ama sonrası önemli.

Bu konunun devletin imkanları kullanılarak bir mobese kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında ben takipçi olacağım. Bu iş kişisel de bir meseledir. Bu konudaki düşüncemi İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya ile dün de bugün de paylaştım. Bu konuda benim tereddütlerimi gidermekle görevli olduğunu, ona bakan yetkililer var ilettim. Kamera sistemleri suçun önlenmesi, kazanın tespiti için kullanılır. Biz de İstanbul'u takip ediyoruz ama hiçbir görüntüyü bir arkadaşımız bir yere servis edemez. Genel başkanımız da dile getirdi, takip, dinlenme iddiaları... Biz hiçbir şeyden çekinmeyiz ama mobese gibi hususlar ne için kullanılacağı yazıyor. Bu, sürecin bir parçası yapılarak servis ediliyor, birileri bunu kullanıyor. Bu çok önemli bir meseledir. Bunun talimatını veren kimse, müsaade eden hangi sistem ise önemini bir insan şu an gözlerimin içine bakarak anlayabilir. Ne kadar önemli bulduğumu ve hukuki olarak arayışlarımın, mücadelemin devam edeceğini buradan ısrarlı bir şekilde belirteyim" dedi.

O günkü açıklamaların geç yapılmasına dair eleştiriler sorulan İmamoğlu, şöyle yanıt verdi:

"Ben açıklamalarımı bazı Twitter veya sosyal medya kanalları üzerinden yaptım zaten. Elbette AKOM'daki görevimi her an her noktaya yapmanın bir anlamı yok, o anda acil kararlar veriliyor. En doğru bulduğumuz ki olayın sıkışıklığı dile geldiği ortamdan itibaren AKOM'a geldim. Olay yoğunlaşmıştı. Çözümleri buradan takip etmeye, milletimizi bilgilendirmeye devam ettik, şu an hala devam ediyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu Sarıyer İBB AKOM kar yağışı