Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüştü

Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Türkiye

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Ankara'ya geldi.

Aliyev'i Esenboğa Havalimanı'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve yetkililer karşıladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde buluşan Erdoğan ve Aliyev, bölgede yaşanan gelişmeleri ele alırken, Ukrayna savaşına ilişkin görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum dahil bölgesel meseleler ile Türkiye-Azerbaycan münasebetleri ele alındı.

İki lider, görüşmede, kardeşlik ve dostluk temelinde gelişen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini, bütün alanlarda daha da güçlendirme konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Şuşa Beyannamesinde mutabık kalınan stratejik iş birliği doğrultusunda iki ülke ilişkilerini derinleştirecek ve ilerletecek adımların değerlendirildiği görüşmede, Zengezur Koridoru ve Türkiye-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı projesine dair konular masaya yatırıldı.

Liderler görüşmede, Türkiye-Azerbaycan iş birliğinin, Avrupa’nın enerji güvenliğine katkısına ilişkin görüşlerini de dile getirdi.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüştü - Resim : 1

DÜN İSRAİL CUMHURBAŞKANI GELMİŞTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog 14 yıl sonra ziyaret için geldiği Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Herzog, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bu sıcak karşılama için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarım" ifadesini kullandı. Erdoğan, İsrail lideriyle yaptığı ortak basın toplantısında, "Bu buluşma ikili ilişkiler için dönüm noktası" ifadesini kullandı. Bölgede yaşananların enerji güvenliğinin önemini ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, "Enerji iş birliğini yeniden hayata geçirmek için bu bir fırsattır" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog da, Nazım Hikmet'in şiirinden alıntı yaparak, beraber ve barış içinde yaşama mesajını vermişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan İlham Aliyev türkiye ukrayna rusya savaşı cumhurbaşkanı erdoğan