Bakan Fidan'dan "Gazze" açıklaması

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Gazze İsrail Filistin
Bakan Fidan'dan "Gazze" açıklaması

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Fidan: "Sorun artık İsraillileri ve Filistinlileri aşıyor. O yüzden bölgesel devletler, sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli" açıklamasında bulundu.

Son dakika haberi...

İsrail'in 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ndeki masum sivil halka yönelik saldırıları devam ediyor. İnsani durumun gitgide kötüleştiği bölgede can kayıpları da her geçen dakika artıyor. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze Şeridi'ndeki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sorunun çözülmesi için uluslararası topluma ve bölgesel devletlere seslenen Bakan Fidan, durumun artık İsraillileri ve Filistinlileri aştığını ifade ederek, bölgesel devletlerin sorunu sahiplenmesi ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

 

 

 

TÜM TARTIŞMALAR İKİLİ YAPI ÜZERİNDEN GİTMELİ

İsrail-Filistin meselesine ilişkin tüm tartışmaların ikili yapı üzerinden gitmesinin önemsendiğini vurgulayan Bakan Fidan, çözüm odaklı yaklaşıma da dikkat çekti. 

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, konuya ilişkin açıklamasında, "Sorun artık İsraillileri ve Filistinlileri aşıyor. O yüzden bölgesel devletler, sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli. Bölgesel ülkeler soruna sorumlulukla yaklaşmalı ve çözüm odaklı yaklaşmalı. Gazze hakkındaki tüm tartışmaların ikili yapı üzerinden gitmesini önemsiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

 

Kaynak: Haber Global TV