Bakan Fidan, Washington'a gidiyor: Gazze'de kalıcı barış diplomasisi

Hakan Fidan ABD Dışişleri Bakanlığı Dünya haberleri Gündem haberleri
Bakan Fidan, Washington'a gidiyor: Gazze'de kalıcı barış diplomasisi

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’nin başkenti Washington DC’yi Gazze'de kalıcı barışın sağlanmasına yönelik diplomatik temaslarda bulunmak üzere ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'nin başkenti Washington’a Gazze’de kalıcı barışın sağlanmasına yönelik temaslar yürütmek üzere gidiyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin 11 Kasım tarihli Olağanüstü Ortak Zirvesi, Türkiye, Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Ürdün, Katar ve Nijerya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerin Dışişleri Bakanlarını, Gazze’de savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunmakla görevlendirmişti.

Dışişleri Bakanı Fidan, söz konusu ortak diplomatik çaba çerçevesinde temaslar yürütmek üzere yarın ABD’nin başkenti Washington DC’yi ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin 11 Kasım 2023 tarihli Olağanüstü Ortak Zirvesi, Türkiye, Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Ürdün, Katar ve Nijerya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerin Dışişleri Bakanlarını, Gazze’de savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunmakla görevlendirmişti.

Sayın Bakanımız, sözkonusu ortak diplomatik çaba çerçevesinde temaslar yürütmek üzere 8 Aralık 2023 tarihinde Washington DC’yi ziyaret edecektir."

 

Kaynak: DHA