Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Eylül 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Eylül 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Bu çağda kraliçe-kral neden bu kadar önemli? 'Sadece sembolik değil...'

İngiltere, Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesiyle yasa büründü. Dünyanın en demokratik ülkelerinden birinde hala monarşinin bu kadar güçlü olması dikkat çekiyor. 21 yüzyılda İngiltere'de Kraliyet nasıl bu kadar etkin olabiliyor?

III. Charles: Tahta çıkmaya çok hazır bir adam

III. Charles 73 yaşında İngiltere tahtına çıktı. Yıllardır bu görevi her an alabileceğinin bilincindeydi. Halk arasında çok popüler bir isim olduğunu söylemek doğru olmaz. Onu tanıyanlar sembolik değil, aktif bir Kral olacağını düşünüyor.

Kraliçe II. Elizabeth’in sağlığı nasıl kötüye gitti? Prens’in ardından…

Yaşamını yitiren Kraliçe II. Elizabeth, sağlıklı görüntüsüyle de dikkat çekmekteydi. 2021 ilkbaharında hayat arkadaşı Prens Philip’in ölümünün, Elizabeth’in sağlık durumunu oldukça olumsuz etkilediği dile getiriliyor. Ama nasıl?

6 soru 6 cevap - Bir çağ kapandı, II. Elizabeth vefat etti! Bundan sonra ne olacak?

İngiltere tarihinin en uzun süre hüküm süren hükümdarı II. Elizabeth, 70 yıllık tahtını bırakarak hayata gözlerini yumdu. Kraliçe'den sonra yerine kim geçti? Tahta geçme sıralaması nasıl şekillendi? Cenaze töreni nasıl olacak? III. Charles'ın taç giyme töreni ne zaman yapılacak?

 

Kaynak: Web Özel