CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti

İHA
CHP Gündem haberleri
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti

Arabasında kaçak elektronik sigara ele geçirilen CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün partisinden istifa etti. İstifaya ilişkin CHP'den yazılı açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) yapılan açıklamada, Ün'ün partiden istifa etmeyi talep ettiği ve bu talebin uygun görüldüğü belirtildi.

CHP'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Sn. Ün, adli sürecin sonucuna göre partimize geri dönecektir."

ABD ziyaretinden dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün hakkındaki iddialar nedeniyle istifasını istemişti.

NE OLMUŞTU?

20 Eylül’de Edirne'de CHP Milletvekili Ediz Ün'e ait cipte yapılan aramada bagaj dolusu gümrük kaçağı elektronik sigara aparatları ele geçirilmişti. Ediz Ün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaçak ürünlerin varlığından haberi olmadığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtmişti.