Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Haziran Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Haziran Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Dünyada yeni bir dönem: Resesyon

Salgının ekonomilerde durgunluk yaratmaması için dünyadaki merkez bankalarının piyasaya ucuza para vermesi küresel enflasyonu patlattı. Şimdi bunu engellemek için faizler yükseltiliyor. Uzmanlar önümüzdeki dönemde dünyada bir ekonomik durgunluk bekliyor. Peki resesyon sürecinde neler oluyor?

Gerçekten 'Yıkılmayan Adam': Cüneyt Arkın

Ne açlık ne inşaatlarda çalışmak ne sıkıyönetim mahkemeleri ne de ölüm tehditleri hayata veda eden Cüneyt Arkın'ı yıldıramadı. Nişantaşı'ndaki evden nasıl başı dik çıktıysa, film setinde ayağından kurşunlandıktan sonra da sinemaya küsmedi. Çektiği Yıkılmayan Adam filmi sanki hayatını anlatıyordu.

Savaş bitince silahlara ne olacak? Afganistan, Balkanlar ve Irak...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken ülkede pek çok türden silah sokaklarda bulunabiliyor. Bu durumun savaş sonrasında nasıl bir ortam yaratacağı merak konusu. Afganistan ve Balkanlar'da yakın tarihte yaşananlar dikkat çekerken, Ukrayna sokaklarında el bombaları bulunabiliyor.

En uzun süre tahtta kalan kim?

Bütün dünya İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılını konuşuyor. Bugüne kadar ülkesine en uzun süre hükmeden kişi Fransa Kralı 14. Louis oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nda ise rekor 46 yıl ile Kanuni Sultan Süleyman'da.

İki değil, dört kulağı olan adam: Fabrizio Romano

Bir futbol gazetecisinin Twitter'da 9 milyon takipçisi olması pek de alışıldık bir durum değil. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano son yıllarda adından çok söz ettirmeye başladı. Dünyanın konuştuğu transferleri önceden patlatıyor, herkes özellikle yaz aylarında onun hesaplarına odaklanıyor. Sırrı ne?

Kaynak: Haber Global TV