Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Haziran Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Haziran Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Yemek fotoğrafı paylaşmak ayıp mı? 'Beğenilme, takipçi sayısı kazanabilme...'

Nesiller arasındaki farklılıklar Sümerlerden beri insanlığın gündeminde yer alan bir konu. Günümüzde ise büyüklerinin mahrem saydığı pek çok şeyi yeni nesil "sergilenebilir" olarak görüyor. Kameralarla büyüyen nesiller ile büyüklerinin mahremiyet algısı nasıl birbirinden bu kadar uzak olabiliyor?

Maalesef bu selin sonrası da var... '10-15 kat mikroplastik artışı...'

Son yıllarda iklim krizinin de etkisiyle doğal felaketlerdeki artışlar gözle görülür şekilde arttı. Batı Karadeniz'de iki gündür yaşanan sel felaketleri geçen seneyi akıllara getirdi. Peki sel sularının aktığı denizlerimizde nasıl kirlilik olacak? Plastik atıklar denizleri nasıl etkiliyor?

Okan Buruk Galatasaray'da ne yapabilir? Sadece Galatasaray'ın başına geçen 'evlat' değil...

Okan Buruk, Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası apoletleri ile Galatasaray'ın başına geçti. Farklı sistemlere göre oyununu şekillendirebilen Buruk, Galatasaray'ın 'evladı' olmasa da sarı kırmızılı ekibin başına geçebilirdi. Peki Okan Hoca'nın sırrı ne? Takımları hangi özellikleri ile ön planda?

Taliban bu depremin altından kalkabilir mi?

Afganistan'da 21 Haziran'da yaşanan deprem binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Taliban yönetimi yıllar sonra ilk büyük afet yönetimi krizini yaşıyor. Peki örgüt bu depremi nasıl yönetiyor? Uluslararası yardımlar ne seviyede?

Bildiğimiz İngilizce değişiyor! Argo, göç ve yeni bir telaffuz...

Bugün dünyanın en fazla göç alan şehirlerinden biri olan Londra'da yeni bir dil oluştu. Bilinen anlamıyla Londra İngilizcesinin değiştiği ifade ediliyor. Dil bilimcilere göre bazı kelimelerin telaffuzu da değişecek.

Kaynak: Haber Global TV