Narin Güran soruşturmasında son durum... Bakan Tunç: Bazı kamera görüntüleri TÜBİTAK'a gönderildi

Yılmaz Tunç Narin Güran Diyarbakır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturması hakkında son duruma ilişkin bilgi verdi. Bakan Tunç, "Cinayet mahallinde baz çakışmalarıyla ilgili çalışmalar devam ediliyor. Tespit edilen bazı görüntüler var. Kamera görüntüleri dün TÜBİTAK'a gönderildi. İncelemeler yapılıyor orada da" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra ölü olarak bulunan Narin Güran soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bakan Tunç, "Ülke olarak, millet olarak Narin'in katillerinin tespiti ve en ağır cezaya çarptırılmaları noktasında büyük beklenti var. Bu yargımız tarafından karşılanacak. Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. İfadeler var, çelişkiler var, yeniden ifadeler alınabiliyor. Soruşturma aşamasında 12 şüpheli tutuklu, 3 adli kontrol var, 27'si şüpheli olmak üzere 241'i tanık olmak üzere, 268 kişinin ifadesi alındı. DNA tespitleri var. Kriminal incelemeler var. Elde edilen veriler var. HTS kayıtları var. Geriye dönük inceleniyor. Bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit ediliyor. Cinayet mahallinde baz çakışmalarıyla ilgili çalışmalar devam ediliyor. Tespit edilen bazı görüntüler var. Kamera görüntüleri dün TÜBİTAK'a gönderildi. İncelemeler yapılıyor orada da" dedi.

Tunç, şöyle devam etti:

"İfadeler avukatlar tarafından paylaşıldığında, o ifadelerden yola çıkılarak tespitler yapılabiliyor. Soruşturma gizli. Farklı yorumlara neden olacak hususlardan da kaçınmak gerekiyor. Narin evladımızın katilleri mutlaka bu soruşturma kapsamında tespit edilecek ve yargı huzuruna çıkarılacak. Çok uzun sürmez. Davada yargılama neticesinde katilleri hesap verecekler. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız."

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Bakan Tunç İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında "Ayşenur'un hakkını BM'de de arayacağız" dedi.

Tunç, "Ayşenur Ezgi Eygi'nin yaptığı oradaki soykırımı kınamaktı. Bir insan hakları savunucusu, ABD'de üniversiteyi bitirdi, bu sene mezun olmuştu. ABD'de mezuniyet töreninde 'Filistin'e özgürlük' diye haykırdı. Vatandaşımızın yabancı bir ülkede şehit edilmesini biz takipsiz bırakamazdık. İç hukuktan kaynaklanan hakkımızı hemen kullandık. Otopsi işlemleri önce Filistin'de yapıldı. Sonrasında naaşı Türkiye'ye getirildi, İzmir Adli Tıp Başkanlığı'nda da otopsi yapıldı. Geçen hafta da Ayşenur Ezgi kardeşimizi ebediyete uğurladık. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sayın Cumhurbaşkanımız konuşma yapacak, mutlaka bu konuya da değinecektir. Uluslararası Adalet Divanı'na da delilleri takdim edeceğiz" ifadelerini kullandı.