Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Aralık Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Aralık Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Pandemi, kurdaki dalgalanma, artan maliyetler: Edebiyatımız nasıl etkilendi?

Dünya çapında, pandemi sürecinin başından beri, artan maliyetler, belirsizlik ortamı ve tedarik krizi edebiyatı etkilemekte. Türkiye'de ise dövizdeki hareketlilik sallantıyı artırmış durumda. Yayıncıları etkileyen bu durum, "yeni yazarları" ve edebiyatımızı nasıl etkiledi?

Neden yalan söyleriz? 'Kendini korumak, iyi izlenim vermek, çıkar sağlamak'

Bazı insanlar kendilerine alternatif bir gerçeklik yaratarak düzenli olarak yalan söylüyor ve bu söyledikleri yalana inanıyorlar. Peki bir insanın hastalık derecesinde yalan söylediği nasıl anlaşılır? Karşınızdakinin yalan söyleme hastalığı olduğunu anlayabilir misiniz?

Asıl sorun kopukluk

Fenerbahçe protestolar eşliğinde, keyif vermeyen futboluyla galip gelerek ilk yarıyı üç puanla kapattı.

Ayrıntıda gizli 2021: Salgın, zamlar ve kent sorunları...

Türkiye 2021'de salgın, zamlar, kent sorunları, göç gibi pek çok konuyu konuştu. Bu büyük konuların hepsinin arka planında pek çok gelişme yaşandı. Gelin geride bıraktığımız 2021 yılını daha iyi anlamınıza yardımcı olacak, Haber Global Web Özel servisinin hazırladığı bazı içeriklere bir göz atalım.

Rakipler geliyor... Netflix nereye gidiyor?

Video içerik (streaming) sektöründe yarış oldukça sertleşti. Apple, Amazon gibi dev oyuncular Netflix'e rakip oldu. Yerli aktörlerin de olduğu sektör dünyada nereye gidiyor? Netflix'in yeni stratejisi ne?

Kim, nasıl, neden küfür ediyor?

Tıpkı mutfak kültürü gibi ülkeden ülkeye küfür etme refleksleri de değişiyor. Toplumsal normlara göre ayıp karşılanan bu sözcükleri insanlar neden kullanır? Küfür etmek ile fiziksel acı arasında nasıl bir ilişki var?

Kaynak: Haber Global TV