Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (26 Eylül Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (26 Eylül Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Bu dizeler gerçekten kime ait? 'Aşk şiiri mi kesin Cemal Süreya'dır'

Sosyal medyadaki bilgi kirliliği öyle bir hâl aldı ki, bazı özlü sözlerin hayatta olmayan şair/yazarlara atfedildiği durum artık olağan hale geldi. Sosyal medyada gezdiğinizde mutlaka altında ünlü bir şairin isminin yazdığı özlü sözler çıkabiliyor.  Peki o söz gerçekten onun mu?

Miyop nesli geliyor! Sebebi malum...

Her geçen gün daha çok çocuğun gözlük kullandığını fark ettiyseniz, haksız değilsiniz. Miyop, çocuklarda giderek yaygınlaşıyor. Genetik yatkınlıkla veya çok çalışmayla alakalı olduğu düşünülen miyopluğun görülme yaşı giderek düşüyor. Uzmanlar 'miyop nesli'ne dair uyarılarda bulunuyor...

İtalya'da sandıktan aşırı sağ çıktı! Avrupa'da 'Giorgia Meloni endişesi'

İtalya'da genel seçimden aşırı sağ zaferle ayrıldı. Giorgia Meloni liderliğindeki İtalya'nın Kardeşleri sandıktan 1. parti olarak çıkarken sonuç, Avrupa'da endişe doğurdu. Meloni'yi ilk kutlayanlar Fransa ile İspanya'daki aşırı sağ partiler ve Polonya ile Macaristan oldu. Peki endişenin sebebi ne?

Maalesef Faroe Adaları ilk değil... Milli takımın iz bırakan tarihi hezimetleri...

A Milli Futbol Takımı, haritada göstermekte zorlanacağımız 50 bin nüfuslu Faroe Adaları'na 2-1 yenildi. Toplam bonservis değeri bazı oyuncularımıza eşit dahi olmayan bu takıma yenilen millilerin tarihinde unutulmaz başka hezimetler de var.

'Yeniden yapılandırmayı' yeniden yapılandırmak

Lüksemburg ve Faroe Adaları karşısında rezil olduk. Şimdi herkes yine bir kurtarıcı bekliyor. Herkes tekrardan bir 'yeniden yapılanma' peşinde. Artık 'Yeniden yapılandırma' ifadesini yeniden yapılandırmamız gerekmez mi?

Kaynak: Web Özel