Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (25 Ağustos Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (25 Ağustos Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Kiracılar isyanda! Ama her ülkede...

İstanbul'daki kiralık evlerin fiyatları gerçek hayatla bağlantısını kopardı. Deprem ve yeni evlenen çiftlerin ev arayışı derken yüksek enflasyon da aylık kiraları yükseltiyor. Peki bunun bir çözümü var mı?

Çin Seddi'nden beri yapılıyor... Sınırı korumak için duvar ne ifade eder?

İnsanlık tarihi boyunca savaş, baskın, göç gibi durumlara karşı sınırlara duvarlar örüldü. Son yıllarda göçmenlere karşı çoğu ülke, sınırlarını boydan boya duvarlarla ve dikenli tellerle kapatıyor. Peki bu duvarlar etkili mi? Van'da İran sınırına örülen duvar nasıl bir yapıya sahip?

Seyir halindeki uçaktan düşen Zaki Anvari kim? 'Hayatının ressamı sensin...'

"Kendi hayatının ressamı sensin fırçayı kimsenin eline verme." Tüm dünya bu sözlerin sahibi Zaki Anvari'yi 'uçaktan düşen Afgan' olarak biliyor. 17 yaşındaki bu genç adamın hikayesi Taliban rejiminden kaçmak isteyen binlercesinden biri.

Türkiye'de, Almanya'da, ABD'de sel felaketlerinin nedeni ne? '400 yılın rekoru...'

Avrupa'nın kuzeyinde etkili olan ülkemizde ise Batı Karadeniz bölgesinde derin yaralar açan sel felaketi şu sıralar ABD'yi etkilemekte. Uzmanlar afetin sebepleri arasında özellikle küresel ısınmanın altını çiziyor. Araştırmalar yağış oranında 400 yılın rekorunun kırıldığını söylüyor...

Afganistan'da uykuya yatan terör örgütleri nasıl bir tehlike?

Taliban'ın Afganistan'a hakim olmasıyla dünyanın genelinde bir endişe havası hakim oldu. Afganistan'da varlıkları bilinen ancak "kış uykusunda" yatan örgütlerin yeni dönemde uyanmasından endişe ediliyor. Peki bu mümkün mü? Ne gibi bir tehlikeyle karşı karşıyayız?

Kaynak: Haber Global TV

Taliban kira sınır duvar