Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Kasım Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Kasım Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

İki yıldır Covid'e yakalanmayanlar anlatıyor... 'Ellerim cebimde geziyordum...'

Günde 20 binden fazla vaka açıklanan Türkiye'de hala birçok insan Covid'e yakalanmadı. Bazısı elleri cebinde gezerken, kimi ise takviye gıdaya yüklenmenin kendisini koruduğunu düşünüyor.

77 kişiyi öldürdü sadece 21 yıl hapis cezası aldı! Peki sistem ne?

2011'de 77 kişinin ölümüne neden olan cani Anders Breivik, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu Norveç'te bir suçluya verilebilecek maksimum cezaydı. 13 Ekim'de 5 kişinin yaşamını yitirdiği oklu saldırıdan sonra da gözler bu sisteme çevrildi. Peki bu ceza infaz sistemiyle ne amaçlanıyor?

Piyasada yeni durum: Hammadde sıkıntısı, internetten ilan kaldırmak

Piyasadaki fiyatlama davranışı değişti. İhracatçılar hammadde bulamamaktan şikayetçi. Marketlerdeki ürünlere kota getirilmeye başlandı. İnternet sitelerindeki otomobil ilanları fiyatları beklemek için kaldırılmaya başlandı.

6 soru 6 cevap / Dün piyasalarda ne oldu?

Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı hızla devam ederken Merkez Bankası dolara yönelen vatandaşları uyardı. Peki TL nereye gidiyor? Kur dün neden arttı? Önümüzdeki günlerde ne olacak? Gelin bu soruların yanıtlarına bir göz atalım.

Joe Biden'ın düşmana mı ihtiyacı var?

ABD ekonomisi fena değil. Pandemi yönetiminde büyük bir sıkıntı yok ama halk Joe Biden'dan tam da memnun değil. Kimilerine göre Biden tekrar seçilmek istiyorsa kendini daha iyi anlatmalı ve karşısına bir zümre veya kişiyi rakip olarak koymalı.

İki futbolcu, bir saldırı ve ortaya çıkan bir ilişki...

Fransa futbolu şok içinde. Ülke kadın futbolunun iki başarılı ismi saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayanlardan biri diğerini dövdürmek ile suçlandı, sekiz gün gözaltında kaldı. Daha sonra ortaya çıkan bir detay ise soruşturmanın seyrini değiştirebilir.

Kaynak: Haber Global TV