İki futbolcu, bir saldırı ve ortaya çıkan bir ilişki...

ÖZEL HABERLER
İki futbolcu, bir saldırı ve ortaya çıkan bir ilişki...
Kheira Hamroui (solda) takım arkadaşı Aminata Diallo'nun kendisini dövdürdüğünü iddia ediyor. Kolaj: Haberglobal.com.tr

Fransa futbolu şok içinde. Ülke kadın futbolunun iki başarılı ismi saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayanlardan biri diğerini dövdürmek ile suçlandı, sekiz gün gözaltında kaldı. Daha sonra ortaya çıkan bir detay ise soruşturmanın seyrini değiştirebilir.

Masmavi bir gökyüzü, bembeyaz kumlar ve turkuaz Hint Okyanusu. Paris Saint Germain’li kadın futbolcular Aminata Diallo ve Kheira Hamroui, bu yaz Zanzibar’da rüya gibi bir tatil yaptılar. Başka kulüplerde oynayan arkadaşları da onlara eşlik etti, tatilde timsahları, filleri gördükleri safari turuna da katılmayı ihmal etmediler. İkili daha önce de Meksika’da birlikte tatil yapmıştı.

İşte bu sebeptendir ki 26 yaşındaki Diallo, 31 yaşındaki Hamraoui’yi dövdürmek için iki adam tuttuğu iddia edilince, Fransa’da büyük şok yaşandı. Yüzlerini kapatan iki saldırgan 31 yaşındaki futbolcunun bacaklarını morartana kadar demir sopalar ile kadına vurdular.

Olaydan altı gün sonra Aminata Diallo polis tarafından gözaltına alındı ama daha sonra hakkında herhangi bir suçlama bulunulmadan serbest bırakıldı.

Kamu adına davayı yürüten savcılık ofisi olay hakkında Fransa Milli Takımı ve Barcelona’nın efsane futbolcusu Eric Abidal’in de sorgulanacağını açıkladı. (Buna daha sonra geleceğiz)

Kheira Hamroui, fırın işleten tek başına bir anne tarafından büyütüldü. Erkeklerle birlikte futbol oynarken 10 yaşında keşfedildi. Fiziksel olarak erken geliştiği için erkeklerle maçlarda mücadele edebiliyordu.

'KİBAR UTANGAÇ VE KURALLARA SAYGILI'

Takım arkadaşları onu kibar, utangaç ve kurallara saygılı biri olarak hatırlıyor. Hamraoui bu yaz PSG’ye geri döndü. 2016 yılında takımdan ayrılıp Olympic Lyon’un yolunu tutmuş, burada lig ve Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşadıktan sonra aynı başarıları tekrarlayacağı Barcelona’ya transfer olmuştu.

Milli takıma 2019 yılında ara verdikten sonra geçen ay geri dönmüştü. Bir sakatlık sonucu kadrodan çıkarılınca yerine kendisini dövdürdüğünü iddia ettiği Diallo seçilecekti.

Diallo, Senegalli göçmen bir aileden geliyor. Babası bugün hala Villeneuve kentinde sokakları temizliyor. 2009 yılında futbola başladı. Lyon’da forma giyerken ırkçı saldırılara maruz kaldı. Futbola bir sene ara verdi. Ardından 2014 yılında sevdiği oyuna tekrar döndü, aynı zamanda ailesine destek olmak için McDonalds’ta da çalışıyordu.

2016 yılında Paris Saint Germain’e transfer olmasıyla hayatı değişti. Artık düzenli olarak milli takıma da çağrılıyordu. 2020 yılında Amerikan liginin gözle ekibi Utah Royals’a transfer oldu. Geçen ocak ayında Atletico Madrid’de kısa bir süre geçirdikten sonra Paris Saint Germain’e geri döndü.

İki hafta önce Real Madrid’i 4-0 yendikleri maçtan hemen sonra gözaltına alınması ise şok etkisi yarattı.

TAKIM YEMEĞİNDEN SONRA...

Tutuklanmadan kısa bir süre önce 4 Kasım 2021 tarihinde Paris Saint Germain’in bir takım yemeği sonrası Diallo kulüp tarafından kendisine tahsis edilen otomobil ile Hamraoui’yi evine bırakıyordu. 31 yaşındaki futbolcunun evi yerine sapa bir yola girildi, burada siyah bir panelvanın yanında otomobil durdu.

Buradan sonrası polis tutanağında Hamraoui’nin ifadesine göre şöyle gerçekleşti: Beni araçtan çıkardılar. Kazağının altına sakladığı bir sopa ile bana vurmaya başladı. Yola düştüm. Bacaklarımı hedef alıyordu elimle bacaklarımı korumaya çalıştım.

Saldırının ardından kulübe haber verildi. Hastaneye gidilirken Diallo da saldırıya uğrayan oyuncunun yanındaydı. Diallo’nun avukatı, 26 yaşındaki oyuncunun da sözlü ve fiziksel olarak saldırganların şiddetine maruz kaldığını belirtiyor. Olaydan sonra kulüp iki kadın oyuncuya da koruma sağladı.

TAKIMA PSİKOLOG TUTULDU

Diallo Real Madrid maçından sonra gözaltına alındığında sorgusu sırasında avukat talep etmedi, masum olduğunu ve saklayacak bir şeyi olmadığını söyledi. Aminata Diallo gözaltındayken, saldırıya uğrayan Hamraoui ile de yüzleştirildiği belirtiliyor.

Diallo ve Hamraoui aynı menajeri paylaşacak kadar birbirlerini tanıyorlar. İkisi de orta saha oyuncusu. Diallo, kısa boyunun avantajını kullanarak orta sahada oyunu yönlendiren biri olarak tanınırken Hamraoui ise boyunun avantajı ile rakiplerine korku salıyor.

Diallo, sekiz günün ardından serbest bırakıldı. PSG takımın olaydan etkilenmemesi için iki psikolog görevlendirdi.

Daha sonra yapılan araştırmalarda Hamraoui’nin telefonundaki SIM kartın sahibinin kendisinin Barcelona’da oynadığı dönem takımın futbol direktörü olan Eric Abidal’in adına ait olduğu anlaşıldı. Saldırı gecesinden sonra Hamraoui’nin Abidal’i telefonla aradığı tespit edildi. Ayrıca oyuncuya saldıranların “Evli bir adamla birlikte oluyorsun ha!” diyerek kadına bağırdıkları da tutanaklara geçti. Savcılık makamı Abidal’in eşi Hayet Abidal’in de sorgulanabileceğini söyledi.

İki kadın oyuncu da şu an takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Abidal’in sorgusu pek çok kilidi açacak gibi…

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı The Athletic’te Charlotte Hapur imzası ile yer alan  ‘Two PSG team-mates, a brutal attack and a story that goes far beyond football’ isimli makaleden alınmıştır.

Kaynak: Web Özel