Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (20 Aralık Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (20 Aralık Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Bu kez ekonomistler değil psikologlar anlatıyor: Ekonomi nasıl?

Ağırlaşan yaşam koşulları psikologların seanslarına da yansıyor. Psikoloğa gitmek masraflı olsa da danışanlar kendi ekonomik sorunlarını hekimler ile daha sık paylaşmaya başladı. Kuşaklar arası ekonomik duruma verilen tepki de farklı oluyor.

Nefes kesen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yorumları

Haber Global ekibi yine ligin en keyifli maçlarından biri olmaya aday Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından maçı değerlendirdi. Fenerbahçe'de Vitor Pereira yine çok tartışılırken, Beşiktaş'ın özellikle ikinci yarıdaki futbolu beğeni topladı.

Üç başkan öldürüldüğünde de oradaydı: Tuhaf tesadüflerin adamı Robert Lincoln

Robert Lincoln önce babasının, sonra da iki ABD başkanının daha ölümüne yakından tanıklık etti. 1901 yılından sonra hiçbir başkanlık etkinliğine katılmadı. Başkan seçilen bir isme gönderdiği tebrik telgrafında 'Sizi kutlamıyorum' yazıyordu.

Takıntılı gibi bir konuyu düşünmekten nasıl kurtuluruz?

Bazen kafamıza taktığımız bir konuyu tekrar tekrar düşünürüz. Uzmanlara göre insanoğlu yüksek konsantrasyona sahip doğmadı bu özelliği sonradan edindi. Ama yüksek konsantrasyon bazen bize zarar verebiliyor.

Pandemiyle ekseni kaydırdı: Artık LeBron yok Banjo ve Kazooie var!

Araştırmalar çocukların pandemi öncesinde dahi ilgilerinin geleneksel sporlardan espora kaydığını gösteriyordu. Geleneksel spor endüstrisinin pandemide neredeyse durma noktasına gelmesi bu trendi hızlandırdı. Durum bazısı için oldukça endişe verici...

Kaynak: Haber Global TV