Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Temmuz Perşembe)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Temmuz Perşembe)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Yaban hayat uyarıyor: Benimle uğraşmak yeni salgınlara davetiye çıkarır!

Salgın döneminde azalan yaban hayvan avcılığı tüm hızı ile devam ediyor. Nesli tükenmeye yüz tutan türler yaklaşık bir sene boyunca rahat üreteme imkanı bulsa da işler yine eskiye döndü. Bilinçsiz avlanma yeni salgın hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

'Evet' dedi! Evlilik teklifi yüzüğü almayı erteleyenleri ne bekliyor?

Yaz dönemi ile birlikte ertelenen düğünlerin sayısı patladı. Evlilik teklifi yapmak isteyenler de bütçelerini kontrol ediyor. Onlara pek de iyi olmayan bir haberimiz var. İngiliz pırlanta devi harekete geçti...

Bir zamanlar vaka tablosunun yıldızıydılar! Aşı olmayınca vaka patlıyor...

Çok değil birkaç ay önce risk haritasında tek mavi ilin görüldüğü Güneydoğu Anadolu, şimdi düşük aşılamadan dolayı kırmızıya büründü. En az aşılamanın yapıldığı Bitlis, Urfa ve Siirt'teki yüksek vakalar dikkat çekiyor. Uzmanlar ise toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşı çağrılarını yineledi.

Bayram tatili başlamadan vakalar 7 bine dayandı... Şimdi ne yapmalı?

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından Türkiye'de hayat hızla normale döndü. Uzun zamandır 5 bin vakanı altına düşmeyen koronavirüs tablosun 6 bin 907 ile 2 Haziran'dan buyana açıklana en yüksek sayıya ulaşarak rekor kırdı. 

Felçli bir adamı nasıl konuşturursunuz? 'Bir daha asla demişlerdi...'

Bilimin sınırlarını zorlayan bir çalışma insanoğlunu hayret içinde bıraktı. 2003 yılından bu yana felçli olan bir kişi kafasına yerleştirilen 120 iletken bant ile dakikada 18 kelimeyi söyleyebilir hale geldi...

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin Haber Global