Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (11 Ekim 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (11 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

4 soru 4 cevap | Taksiler artık ses ve görüntü alacak mı?

Ticari taksilerde 7/24 çalışacak iç kamera uygulamasına özel hayatın gizliliğini itiraz ettiği gerekçesiyle itiraz edilmişti. Danıştay aldığı kararla uygulamayı hukuka uygun buldu. Peki Danıştay'ın kararına da itiraz gelebilir mi? Taksiler kamusal alan mı, yoksa özel alan mı?

Brezilya bu kez Brezilya gibi geliyor! Neden favori gösteriliyor?

Dünya Kupası'na az bir süre kalırken Brezilya tüm bahis şirketlerinin favorisi. Sambacılar uzun yıllar sonra çok etkileyici bir hücum hattı ile Katar'a geliyor. Bu kez 9 numarayı Ronaldo giymiyor ancak yeni 'R9' olma potansiyeli Richarlison da var.

Yemek tamam ama tuz yok 

Teknik adamlar ve yönetimler puan tablosunu gösterip, "Neden tepki veriyorsunuz?" diye soruyorlar. Taraftarın durumu belli aslında. Kralın 'tuz' hikayesi gibi. Yemek tamam ama tuzu yok...

Ukrayna’ya kim, ne gönderecek? Askeri yardımlarda yeni bir safhaya geçilir mi?

Kerç Köprüsü’nün Ukrayna tarafından imha edilmesi ve ardından Rusya’nın ülke genelinde bombardımana başlaması savaşı yeni bir aşamaya getirdi. Ukraynalılar sahada ispatladıklarından sonra daha farklı askeri yardımlar talep ediyor. Peki, Batı ne teklif ediyor?

Dünyanın el sıkıştığı şehirler: Tarihin akışını değiştirdiler...

İstanbul'da yapılan tahıl koridoru görüşmeleri sonucu dünya olası bir gıda krizini atlattı. Bu krizin çözülmesi gibi tarihte birçok savaş ve anlaşmazlık, dünyanın önde gelen şehirlerinde yapılan konferanslar ile çözüme ulaştı.

 

Kaynak: Web Özel