Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Ağustos Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Ağustos Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Ya ev sahibi ararsa! | 'Böyle bir evi olduğunu hatırlamasın istiyorum'

Son dönemde zamlanan kiralar nedeniyle ev sahipleri ile kiracıların arası pek iyi değil. Kiracıların en büyük korkusu ev sahibi tarafından aranmak. Bazıları ev sahibi ile iletişimi koparmış, evde bir masraf çıktığında bile ceplerinden hallediyorlar.

Onları hatırladınız mı? Ukrayna metrosunda altı ay...

Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov, Rus istilası altında. İşgalin ilk günlerinde metroda yaşamaya başlayan insanların görüntüleri ile gündeme gelen kentte son 6 ay içinde 100 bin insan metrolarda ikamet etti. Pek çok istasyon tahliye edilse de 31 istasyonun 2'sinde hala yaşam devam ediyor.

Doğum gününüze kimse gelmedi mi? Belki de yanlış davet ediyorsunuz...

Düzenlediğiniz doğum günü partisine kimse gelmediyse 'beni kimse sevmiyor' diye üzülmeyin! Gönderdiğiniz etkinlik davetiyesi arkadaşlarınıza ulaşmamış da olabilir. Davetiyeyi doğru kişilere ulaştırmanın birden çok yolu mevcut.

'İşimde iyi değilim' hissi sizi tüketebilir

Modern çalışma düzenin hayatlarımıza kattığı iki rahatsızlık: Sahtekarlık (Imposter) ve tükenmişlik sendromları... Araştırmalar "İşimde iyi değilim" hissinin kişileri duygusal yorgunluğa yani tükenmişlik sendromuna da sürükleyebileceğini gösteriyor.

ABD'de tarihi öğretmen kıtlığı! 'Bu kadar kötüsünü görmemiştim'

Rakamlar ABD'de ciddi bir öğretmen kıtlığı yaşandığını ortaya koymakta. Bazısı eğitimi haftada dört güne düşürmeyi kimisi üniversite öğrencilerini ve gazileri derslere sokmayı planlıyor. Peki bu kıtlığın sebebi ne? Uzmanlar içinde siyasetin de olduğu birbirini etkileyen faktörlerden söz etmekte...

Kaynak: Web Özel