Doğum gününüze kimse gelmedi mi? Belki de yanlış davet ediyorsunuz...

Web Özel
Doğum gününüze kimse gelmedi mi? Belki de yanlış davet ediyorsunuz...

Düzenlediğiniz doğum günü partisine kimse gelmediyse 'beni kimse sevmiyor' diye üzülmeyin! Gönderdiğiniz etkinlik davetiyesi arkadaşlarınıza ulaşmamış da olabilir. Davetiyeyi doğru kişilere ulaştırmanın birden çok yolu mevcut.

Bir mekanda doğum günü partisi düzenleyenlerin en büyük korkularından biri, davet ettikleri kişilerin partilerine gelmeyecek olması. Yapılan onca hazırlık, özenle giyilen kıyafetler, yenilmeyen yiyecekler, yapılan onca masraf... Tüm bunların boşa gitmesi büyük hüsrana yol açabilir.

İnsanların kendilerini yalnız hissetmesine neden olan bu olayın nedeni gerçekten arkadaşları tarafından sevilmeyen biri olmak belki de... Belki davetlilere mesajınız ulaşmamış da olabilir. Ya da hiç kullanmadıkları bir platform üzerinden davetiye göndermiş bile olabilirsiniz...

FACEBOOK KULLANICI SAYISI AZALIYOR

Yakın zamana kadar düzenleyeceğiniz bir davet için sosyal medya platformu Facebook'da bir etkinlik sayfası oluşturmak adeta bir zorunluluk idi. Bu sayede davetli listesi oluşturulabiliyor, geceye kimin katılıp kimin katılamayacağını görülebiliyordu. Ancak bu günler eskide kaldı.

Bu durumun öncelikli nedeni Facebook kullanıcı sayısının - özellikle Z kuşağı içinde - günden güne azalması. Yapılan bir araştırmaya göre 2015'ten bu yana Facebook'ta 24 yaşından küçük kullanıcı sayısı istikrarlı bir şekilde düşüyor.

Artık partinizde görmek istediğiniz kişilerin Facebook kullanıcısı olmaması muhtemel. Ayrıca insanların Facebook'u kontrol etme sıklığı da git gide azalıyor. Facebook üzerinden gönderdiğiniz etkinlik davetiyesini karşı taraf hiçbir zaman göremeyebilir. Kişi bu tür gönderileri engellediyse zaten olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermesi de imkansız.

Öte yandan Covid -19 pandemisi başladığından bu yana insanlar kalabalık mekanlardan uzak durma eğilimine girdiler. Artık gidecekleri yer konusunda oldukça seçici davranıyorlar. Bu yüzden çok yakın olmayan arkadaşların davetinize gelme şansı, pandeminin hayatımıza girmesinden bu yana oldukça düşük.

San Francisco'daki bir organizasyon şirketi More SF'nin sahibi Matt Haze Kaftor, "İnsanların bir etkinliğe katılıp katılmayacaklarına karar vermeleri artık daha uzun sürüyor. Geçmişte herhangi birçok etkinliğe katılan insanlar bile daha uzun süre ve daha sık düşüyor." diyor.

Yine de yüksek katılım sağlanması için arkadaşları davet etme şekli önemli. Bunun için birçok yolu denemek gerekiyor.

1) Kendiniz davet edin:

Bu çok yakın arkadaş ya da aile toplantıları için çoğumuzun zaten uyguladığı bir yol. Yakın bir arkadaşı telefonla arayıp ya da mesaj yoluyla davet etmek, etkinliğe gelip gelmeyeceğini anlamanın en iyi yolu. Hatta yaşı ilerlemiş kişiler için tek yol da denilebilir. Ancak çok katılımcının olduğu zamanlarda herkesi tek tek aramak bir eziyete de dönüşebilir.

2) Instagram'da hikaye paylaşın:

Günümüzde en sık yapılan uygulamalardan biri de Instagram'da hikaye paylaşmak. Hikayenize parti ile ilgili tüm detayları yazabilir, hatta etkinliğinizle ilgili hazırladığınız içeriklerle dolu bir linki bile paylaşabilirsiniz. Böylece hikayenizi tüm arkadaş listeniz görebilir. 

Ancak bunun da bir dezavantajı var. Her ne kadar Instagram'da "yakın arkadaş" özelliği ile hikayelerinizi kimin görüp kimin göremeyeceğini ayarlayabilseniz de bunu organize etmek zor ve uzun süren bir iş. Ayrıca bu şekilde etkinliğinize kimin katılıp kimin katılamayacağını da öğrenmek imkansız. 

3) E - posta yollayın: 

Elektronik posta yollamak da bir başka seçenek. Hatta Paperless Post, Punchbowl ve Evite gibi uygulamalarda e - posta üzerinden yollanabilen hazır şablonlar da bulunuyor. Ancak yolladığınız e - posta karşı tarafın 'gereksiz' kutusuna düşme ya da diğer e - postalar arasında kaybolma riski bulunuyor. Z kuşağının da e - posta kullanımının sınırlı olduğunu hatırlatmakta da fayda var. 

4) Takvim daveti yollayın: 

Birine parti verdiğinizi söylemenin açık ara en etkili yollarından biri de o kişiye akıllı cihazınızla bir takvim daveti göndermek. Davetiniz o kişinin akıllı cihazındaki takvimlerinde otomatik olarak görünecek. Ancak bu durumdan bazı kişiler rahatsızlık duyduğunu belirtiyor.

5) Davetiye uygulamaları: 

Daha büyük bir etkinlik düzenliyorsanız Eventbright ve Secret Party gibi uygulamalar doğru kişilere ulaşmanıza yardımcı olabilir. Katılımcı sayısını en üst düzeye çıkarmak isterseniz, etkinlik ayrıntılarını sosyal medyada yayınlamanız gerekiyor. 

*Bu derlemede yer alan bilgilerin önemli bir bölümü The Washington Post'da "How to make sure people see your digital party invite" başlığıyla yayımlanan makaleden alınmıştır.

Ek Kaynak: Mashable

Kaynak: Web Özel

e-mail posta mesaj davetiye instagram facebook