Erdoğan'ın ABD açıklaması Latin Amerika basınında ses getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Gazze İsrail ABD Medya
Erdoğan'ın ABD açıklaması Latin Amerika basınında ses getirdi
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Adil bir dünya mümkün ama ABD'yle değil" sözleri Latin Amerika basınında geniş yer buldu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını veto etmesinin ardından bu ülkenin küresel düzeyde adaleti engellediği belirten Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara değinen InfoBae, Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyi'nden umudu kalmadığını belirterek "Dünyanın beşten büyük olduğu bir kez daha kanıtlandı" sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler ve organlarında reform yapılması çağrısına da dikkat çeken web sitesi, Erdoğan'ın "Batı toplumlarındaki İslamofobi ve yabancı düşmanlığının insan haklarını tehdit ettiği" yönündeki sözlerine de vurgu yaptı.

Resumen Latino Americano sitesi ise Erdoğan'ın Gazze'de yaşananlarla ilgili olarak uluslararası kuruluşları düşmanlıkların gelişmesini önlemek için herhangi somut bir önlem almamakla suçladığını yazdı.

Haberde Erdoğan'ın "ABD parası ve cephanesiyle İsrail'in yanındadır" sözlerini vurgulayarak "Görevi dünya barışını korumak lan Güvenlik Konseyi, İsrail'i koruyan bir konsey haline geldi" ifadelerine yer verdi.

Omnia ise Erdoğan'ın ABD ile olmasa da adil bir dünyanın mümkün olduğunu sözlerini başlığa taşıdı.

Erdoğan'ın "Gazze'den sonra hiçbir şey eskisi gibi devam edemez. Gazze kasapları insanlığa karşı işledikleri suçlardan uluslararası mahkemelerde hesap vermeli. Bu konunun takipçisi olacağız. Bunu Gazze'deki masum insanlara birlikte yapacağız" sözlerini sitesine taşıdı.

Brezilya'da yayınlanan UOL sitesi ise "Erdoğan, 'BM'nin İsrail Koruma Konseyi'ni kınadı' başlığını kullanırken Erdoğan'ın "7 Ekim'den bu yana Güvenlik Konseyi, İsrail'i Koruma ve Savunma Konseyi haline geldi" sözlerine yer verdi.

Ambito web sitesi ise Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyi'nde reform yapılması gerektiği yönündeki sözlerini öne çıkardı.

 

Kaynak: Haber Global TV