Erdoğan'dan Yunanistan'a ABD üssü çıkışı: Kusura bakmasınlar, bunu yemezler

Recep Tayyip Erdoğan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ABD yunanistan İsveç Finlandiya NATO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Yunanistan'da kurulan ABD üslerinin Rusya'ya karşı olduğu yanıtına "Kusura bakmasınlar, bunu yemezler" şeklinde karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 Ekonomimizin birbirini tamamlayıcı özelliği çeşitli imkanlar barındırıyor. ticaret hacmi hedefimizi 850 milyon dolar seviyesine çıkardık. Bu sene 1 milyar dolara rahatlıkla ulaşabileceğimizi işaret ediyor. Hedefimiz en kısa sürede bu rakamı 3 milyar dolara çıkarmaktır. Bugün imzalanan mutabakatlarla ilişkilerimizin altyapısını güçlendirdik.

Eğitim ve kültür ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin önemli başlıkları arasında yer alıyor. 

Türkiye Maarif Vakfımızın 3. okulu açılışı gerçekleştirildi. 76 Venezuelalı gence ev sahipliği yaptık. Bu sayıyı artıracağız. Yakın zamanda Venezuela'ya iade-i ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. 

NATO KONUSU

- İsveç ve Finlandiya ile ilgili heyetler gelip görüşmeler yaptılar. Şunu çok iyi bilmemiz lazım, NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Teröre çanak tutan bir örgüt değildir ve şu anda İsveç bildiğiniz gibi PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke konumunda. Hatta bunların kendi parlamentolarında bile teröristler var. Bunlar meclislerinde yer aldığı sürece, terör örgütü gösteriler yaptığı sürece, bunu da İsveç polisinin güvencesiyle yaptıkları sürece biz bunlara "Buyurun devam edin" diyemeyiz. "Buyurun NATO'ya girin" diyemeyiz.

Aynı şey Finlandiya için de geçerli. Finlandiya da benzeri yapılanmanın içindedir. Biz geçmişte Yunanistan'la, Fransa'yla yaşadıklarımızı şimdi de bunlarla yaşamak istemiyoruz.

YUNANİSTAN

Şu an elimizdeki rakamlara göre Yunanistan'ın 400 milyar euro Avrupa'ya borcu var. Buna rağmen ismini vermeyeceğim Avrupa ülkeleri ciddi manada silah, uçak, helikopter desteği veriyor. Aynı şekilde ABD'nin de desteği var. Kime karşı? 9 ABD üssü Yunanistan'da kuruldu. Kime karşı kuruldu? Verdikleri cevap "Rusya'ya karşı" oldu. Kusura bakmasınlar bunu yemezler.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Erdoğan venezuela Nicolas Maduro Yunanistan ABD NATO İsveç Finlandiya PKK terör