Dünyayı kim yönetecek? Rothschild Ailesi'nin gizemli tarihi

İsrail Osmanlı Gündem haberleri Yaşam Haberleri Ekonomi haberleri ABD dolar abd doları Dünya haberleri Magazin Haberleri Kültür Sanat haberleri Uzay haberleri koronavirüs ABD Merkez Bankası Kripto para Altın
Dünyayı kim yönetecek? Rothschild Ailesi'nin gizemli tarihi

Rothschild Ailesi'nin en başta gelen üyesi Jacob Rothschild'ın ölümü, aile hakkında üretilen senaryoları yeniden gündeme getirdi. 1800'lü yıllarda Osmanlı'ya borç veren Rothschild bankerleri, Türkiye'deki komplo teorilerinin de merkezinde yer alıyor.

Yüzyıllar boyunca büyük bir servete hükmeden Rothschild Ailesi'nin; son dört kuşağına liderlik eden en yaşlı üyesi Jacob Rothschild 87 yaşında öldü. Musevi inancına mensup olan aile, hem iş dünyasındaki bağlantıları hem de İsrail'le ilişkileri nedeniyle 'komplo teorilerinin' merkezinde yer alıyor. 19. yüzyılda Avrupa'nın en önemli bankerleri arasında yer alan Rothschild Ailesi, Osmanlı ile olan para ilişkileri nedeniyle Türkiye'deki komplo teorisi meraklıları tarafından da yakından takip ediliyor. En önemli iddia ise Rothschild Ailesi'nin gizemli İlluminati örgütünün üyesi olduğu yönünde. 

İSRAİL'İ KURAN AİLE

Ailenin adı komplo teorileri ile anılsa da İsrail'in kuruluşundaki etkin rolü bir gerçek. Nitekim 1917 yılında İngiltere Dışişleri Bakanı olan Arthur James Balfour'un o dönemde dünya Siyonist hareketinin öncülerinden biri olan Lord Walter Rothschild'a yazdığı ve Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurulmasını önerdiği mektubu arşivlerde yer alıyor. Jacob Rothschild da 2017'deki bir röportajda ailenin İsrail'in kuruluşundaki rolünü açıkça anlatmıştı.

Dünyayı kim yönetecek? Rothschild Ailesi'nin gizemli tarihi - Resim : 1
Jacob Rothschild, dört kuşaktır ailenin başında bulunuyordu. 

KÖKENLERİ FRANKFURT

İngiltere'de 1936'da doğan Jacob Rothschild, 1991'de Lordlar Kamarası üyesiydi. Rothschild öldüğünde 'Hanedan Baronu' unvanını taşıyordu. Jacob Rothschild İngiliz olsa da ailenin kökeni Almanya'nın Frankfurt şehrine uzanıyor. Baron unvanını Avusturya'nın Habsbourg Hanedanı'ndan alan Yahudi bankacı Mayer Amschel Rothschild'ın ilk banka şubesini Frankfurt'ta kurduğu biliniyor. Jacob Rothschild'ın 'baron' unvanını kullanabilmesini ise İngiliz Kraliçesi'nin verdiği özel izne borçlu olduğu belirtiliyor. "Rothschild" adı Almancada "kırmızı kalkan" anlamına geliyor. Bugün Avrupa'da Rothschild soyadına sahip birçok aile bulunsa da orijinal Rothschildler, önceki gün ölen baron tarafından temsil ediliyor.

HEDEF OLDULAR

Ailenin komplo teorileriyle anılmasının en başta gelen sebebi elbette Yahudi olmaları. 18. yüzyıldan itibaren Avrupa'nın finans merkezlerinde bankerlik yapan ve Avrupa prensleriyle para ilişkileri bulunan Rothschildler kıtanın yaşadığı siyasi-ekonomik buhranlarda hedef haline gelmişti. Aile üyelerinin Avrupa'daki farklı hanedan mensuplarıyla yaptıkları evlilikler de siyasi hedef olmalarına katkı yapmıştı. Aile 19. yüzyıldaki pek çok savaşta İngiltere'yi finanse edebilecek bir ekonomik güce ulaşmıştı.

Savaşları finanse eden Rothschildler, savaşın ardından yaşanan buhran dönemlerinde de Avrupa ülkelerine krediler dağıtıyordu. Ailenin bu özelliği komplo teorilerinin esas kaynağı olarak görülebilir. Ailenin İlluminati'nin öncüsü olduğu, savaşların bizzat Rothschildler tarafından kışkırtıldığı, bütün dünya finans sistemini yönettikleri, dünyanın birkaç aile tarafından kontrol edildiği de teorilerin en başta gelenleri arasında.

Dünyayı kim yönetecek? Rothschild Ailesi'nin gizemli tarihi - Resim : 2
Rothschildler 200 yıldır komplo teorileriyle birlikte anılıyor. 

OSMANLI DA BORÇ ALDI

Öte yandan arşivler Osmanlı Hanedanı'nın yolunun da Rothschildler ile kesiştiğini ortaya koyuyor. Aile üyesi bankerlerin, Osmanlı'ya pek çok kez borç verdiği; karşılığında da maden imtiyazları aldıkları biliniyor. Aile, 2. Abdülhamid devrinde Filistin'den toprak satın alınmasında baş aktör olarak ortaya çıksa da, satışların 2. Abdülhamid tarafından yasaklandığı biliniyor. Ancak Filistin'e Yahudi göçünü finanse eden ailenin bu işte son derece başarılı olması komplo teorilerini besliyor.

Dünyayı kim yönetecek? Rothschild Ailesi'nin gizemli tarihi - Resim : 3
Rothschildler, Avrupa'da savaşları finanse etmişti. 

KOVİD'DEN SORUMLU TUTULDULAR

Tuhaf senaryolarla anılan aile son olarak Kovid-19 salgınından sorumlu tutulmuş, test kitlerinin patentinin Rothschildler tarafından 2015'te alındığı öne sürülmüştü. Bunun gerçeği yansıtmadığı, patent başvurusunun 2020'de yapıldığı belgelerle ortaya konulurken  başvurunun altındaki isim ise aile üyelerinden Richard Rothschild idi. Bir başka komplo teorisinde de Rothschildler'in dünyayı yöneten uzaylı "Reptilian" topluluğu olduğu öne sürülüyor.

ertan.altan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel