Faik Tunay: Kemal beyin aday olması için yapılan bir kumpas vardı

Gündem haberleri CHP AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş
Faik Tunay: Kemal beyin aday olması için yapılan bir kumpas vardı

Faik Tunay, seçimi neden kaybettiklerine ilişkin yaptığı değerlendirmede zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Tunay seçim sonuçlarına ilişkin "Kemal beyin aday olması için yapılan bir kumpas vardı. Bilinçaltına oynadılar ve "daha ne yapsın adam" dendi" ifadelerini kullandı

Eski CHP Milletvekili, Demokrat Partili Faik Tunay, seçimi neden kaybettiklerine ilişkin Haber Global canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

TUNAY'IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR

Girdiği her seçimde oyunu kaybeden bir parti ve her zaman kaybeden bir genel başkan var. 2002'den beri CHP'nin karşısında olduğu her seçimi kazanan AK Parti ve Erdoğan gibi biri var.

MUHALEFET NEDEN KAYBETTİ?

Birincisi HDP ile yapılan iş birliği, ikincisi Akşener'in masadan kalkıp tekrar gelmesi, üçüncüsü Ahmet Davutoğlu'nun kriz sorusuna "Cumhurbaşkanı Yardımcısını Kemal Kılıçdaroğlu dinlemez zorunda" ifadeleri. Vatandaş zaten kriz ve kaostan kaçıyor.

"CHP HALK PARTİSİ OLAMADI"

Başını CHP'nin çektiği Millet İttifakı 2. tura hazırlıksız yakalandı. Birinci turun ardından günler geçti Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ'ın ayağına gitti. Kılıçdaroğlu'na biri "HDP seçimimize zarar verdi. Ne yapıp edip milliyetçi oyları almamız lazım" dedi. Ve apar topar bu görüşme gerçekleşti.
6 lider 52'ye 48 kaybedilmiş bir sonuçla "Aslında Erdoğan kazandı ama asıl kazanan Kılıçdaroğlu" nasıl oluyor bu? 2010'dan bu yana kaybediyoruz. Yüzde 48 oy hepsi CHP'nin mi? Öz eleştiri yapıp "Kaybettik" denmeliydi. CHP Halk partisi olamadı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAKLA DOĞRU MU YAPTI?

Şahsi fikrim 3 aday arasına sıkıştırılmış olduk. Yavaş aday olsaydı şansımız daha yüksek olabilirdi. Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında sıkıştırıldık. Ve 4. adayı kimse tartışmadı. İmamoğlu'nun dava süreci ortaya çıkında Yavaş ve Kılıçdaroğlu arasında kalındı. Yavaş aday olursa bu sefer HDP oy vermez. Kemal beyin aday olması için yapılan bir kumpas vardı. Bilinçaltına oynadılar ve "daha ne yapsın adam" dendi. 

Kaynak: Haber Global TV

Gündem haberleri son dakika CHP Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu