Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e çok sert tepki: Artık benim için öyle birisi yok!

Kiryakos Miçotakis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan yunanistan ABD
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e çok sert tepki: Artık benim için öyle birisi yok!

Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD ziyareti sırasında Türkiye'ye ilişkin tutumunu çok sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Benim için artık Miçotakis diye birisi yok" dedi.

Kabine Toplantısı'nın ardından önemli değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in,  ABD ziyareti sırasında Türkiye'ye ilişkin takındığı tutumunu da eleştirdi. Erdoğan, "Benim için artık Miçotakis diye birisi yok, bundan sonrasını kendisi düşünsün" dedi. 

'ARTIK BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİSİ YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya en büyük desteği Türkiye'nin verdiğini, Rusya'yla insani ilişkileri sürdürerek bölgedeki barışın devamı ve müzakere yapılmasıyla en samimi yaklaşımın gösterildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bizim NATO'nun genişlemesi konusundaki yaklaşımımız bağnazlıktan ya da düşmanlıktan değil, terörle mücadelemizdeki ilkeli tutumumuzdan kaynaklanıyor. Muhataplarımızın tamamına, Türkiye'nin NATO'nun genişlemesindeki yaklaşımını terörle mücadele ve müttefiklik vurgusuyla açıkladık. Bu yanlışı Türkiye, Yunanistan ve Fransa'nın NATO'dan çıkışı döneminde Türkiye o zaman onlara destek vermişti. Ve ne oldu? Şu anda Yunanistan bizimle nasıl uyum içinde? FETÖ'nün Avrupa'ya gidiş güzergahı şu anda Yunanistan değil mi? İçindeki terör örgütlerini besleyen o değil mi? Hepsinden önemlisi şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da ve bu üslerle acaba Yunanistan kimi tehdit ediyor veya bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Şu anda Avrupa Birliği ülkelerine 400 milyar Avro borcu olan bir Yunanistan var. Kendisiyle görüştük.

Görüşmede aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen geçen hafta bir Amerika seyahati oldu ve senatoda Türkiye'nin aleyhine ne gerekiyorsa bu konuşmaları yaptığı gibi 'F-16'ları sakın ha Türkiye'ye vermeyin' demek suretiyle Amerika'ya bu şekilde telkinlerde bulundu. Biz bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlerle nerede nasıl üstler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz bize, kendimize yeteriz. F-16'lar konusunda Amerika herhalde Miçotakis'in ağzına bakarak kararını vermeyecektir."

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Miçotakis Miçotakis haberleri Yunanistan Türkiye ilişkileri