Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karabağ değerlendirmesi: Bu, o bölgedeki çapulcu Ermeni takımıyla alakalı bir konu

Gündem haberleri Dünya haberleri Azerbaycan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karabağ değerlendirmesi: Bu, o bölgedeki çapulcu Ermeni takımıyla alakalı bir konu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın antiterör operasyonuna ilişkin, "Uyarılar yapıldı ama bunlar kendilerine çekidüzen vermediler. Tam aksine süreci devam ettirince Azerbaycan da adımını attı." değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretlerini tamamladı. Erdoğan, basın mensuplarının, kritik ziyaretine ilişkin sorularını yanıtlayarak gündem değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı, "Azerbaycan'ın Karabağ'daki ayrılıkçı Ermeni güçlerine başlattığı anti-terör operasyonu 24 saat geçmeden başarıyla tamamlandı. Öncesine bakarsak 2 yıl önce de zaferle sonuçlanan Azerbaycan-Ermenistan savaşının ardından dün Bakü'de gerçekleşen bu başarılı operasyonla birleştirirsek bu noktada bölgede barış, denge sağlandı diyebilir miyiz? Ayrıca sizin yemin töreninize gelmişti Sayın Paşinyan. Acaba yaptıkları, uyguladıkları ve söyledikleri arasında bir tutarsızlık var mı? Bu noktada sizden de bir Paşinyan değerlendirmesi almak isterim." sorusuna yanıt olarak, şu ifadeleri kullandı: 

"Çapulcu Ermeni takımı"

Her şeyden önce Paşinyan'ın bizim devir teslim törenimize gelmiş olması bir başbakan olarak önemliydi. Kendisine zaten teşekkürümüzü vesaire yaptık. Bu son olay Paşinyan ile alakalı değil. Ermenistan Devletiyle de alakalı değildir. Bu bir yerde Karabağ'daki çapulcu Ermeni takımıyla alakalı bir konudur. Onların da malum kendilerine göre bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapma girişimi ciddi manada hem Paşinyan'ı hem de Azerbaycan'ı rahatsız etti. Çünkü Azerbaycan bu olaya “halen devam eden bir süreci bunlar ateşliyor” diye baktı. Bu arada bir de tabii kardeşlerimizi bunların şehit etme girişimi, olayı çok daha farklı bir yere doğru taşıdı.

"Uyarılara rağmen bunlar kendilerine çekidüzen vermediler"

Uyarılar yapıldı ama bütün bu uyarılara rağmen bunlar kendilerine çekidüzen vermediler. Tam aksine süreci devam ettirdiler. Devam ettirince Azerbaycan da adımını attı. Ve süreci fazla uzatmadan oradaki operasyonlarını tamamladılar. Operasyonu tamamladıktan sonra da yaklaşık 90 önemli noktayı vurduklarını bana söylediler ve 90 noktayı vurmaları zaten bunların işini bitirdi. Ve “bütün araç, gereç, mühimmat, şu, bu vesaire bunları vereceksiniz” dediler ve onları vermeye başladıkları gibi bir diğer taraftan da çekilmeleri gerekli olan yerlerden de çekilme sözünü aldılar ve çekilmeye de başladılar.

“İşi şu anda bitirdik, bir sıkıntı yok”

Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler görüşmelerini yaptı ve bugün ben de İlham gardaşımla görüşmelerimi yaptım. O da bu noktada hem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmadan dolayı teşekkürlerini bana iletti hem de “artık orada bir daha bunlar herhalde nefes alamazlar” dedi. “İşi şu anda bitirdik. Bir sıkıntı yok.” dedi ve noktayı koyduk.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan