Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a kınama: Karabağ, Azerbaycan toprağıdır

Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Dünya haberleri son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan topraklarındaki provokasyonunu kınayarak, "Artık herkesin kabul ettiği gibi, Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü hedef alan provokasyonlarına değindi. 

"Güney Kafkasya’da barışın, huzurun ve işbirliğinin tesisi yolunda önümüzde tarihi bir fırsat bulunuyor. Bu fırsatı değerlendirmek için Ermenistan’la iyi komşuluk ilişkilerini ve tam normalleşmeyi hedefleyen bir süreç başlattık. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan’ın, bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: 

"Karabağ, Azerbaycan toprağıdır"

Ermenistan’ın başta Zengezur Koridoru’nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Artık herkesin kabul ettiği gibi, Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir. Ermeniler dahil herkesin Azerbaycan topraklarında barış içinde yan yana yaşaması öncelikli hedefimiz olmalıdır. “Tek millet, iki devlet” şiarıyla hareket ettiğimiz Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü korunma yönünde attığı adımları destekliyoruz.

Ermenistan-Azerbaycan arasındaki son olumsuz gelişmeyi kesinlikle kınıyorum ve bölgedeki gelişmelerin süratle sona ermesini temenni ediyorum.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den teşekkür

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a BM Genel Kurulu'ndaki konuşması nedeniyle teşekkür etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili kardeşim, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmanız sırasında Azerbaycan'a verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır ve haklı çalışmalarımızda bize destek vermektedir. Azerbaycan ve Türkiye iyi günde de kötü günde de her zaman birliktedir. Uluslararası kuruluşlarda her zaman birbirimizin konumunu savunuruz. Şuşa deklarasyonuyla ilişkilerimiz stratejik ittifak düzeyine yükseldi. Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev'in kardeşliğimizin simgesi olan "Tek millet, iki devlet" sözünü sürekli hatırlayarak, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sarsılmaz birliği yeni boyutlara taşıyalım."

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu Azerbaycan Ermenistan Karabağ