Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ertelenen Süper Kupa finaline ilişkin açıklama: Spor siyasetin mezesi olmamalı

haberglobal.com.tr
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündem haberleri son dakika haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ertelenen Süper Kupa finaline ilişkin açıklama: Spor siyasetin mezesi olmamalı

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'da ertelenen Süper Kupa finaline ilişkin "Futbol ne olursa olsun siyasete meze olmamalı" dedi.

Son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'da ertelenen Süper Kupa finaline ilişkin "Futbol ne olursa olsun siyasete meze olmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-İki ay önce ebediyete yolcu ettiğimiz Mehmet Kısakürek'i de rahmetle anıyorum. merhumla 40 yıl 40 eser etkinliğinde bir araya gelmiştik.

-Geçmiş yıllarda Necip Fazıl Ödülleri'ni takdim ettiğimiz Nuri Pakdil ağabeyimiz, Rasim Özdenören hocamızı Nevzat Atlı hocamızı da saygıyla yad ediyorum. Kültür sanat erbabımızın kıymetini onların yokluğunda daha iyi anlıyoruz. Yeni gelecek nesillerin aldıkları emaneti daha da güzel şekilde kendilerinden sonrakilere emanet edeceklerine inanıyorum.

-Necip Fazıl Ödülleri ilk gündeme geldiğinde Star gazetesinden programın geliştirilerek devam etmesini istedik. Türk medya kurumu başarılı bir sınav verdi. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum. 

TÜRKİYE'NİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

-Bu ödüllerle sadece büyük şaire veda borcu ödemiyor, Türkiye'nin değerlerine de sahip çıkıyoruz.

-Bu sene de ülkemizin geniş insan hazinesinden birbirinden kıymetli isimleri tespit ettiklerini gördük. Ödüllerin 10. yılı vesilesiyle bu seneki ödülleri 10 farklı kategoride takdim ediyoruz.

NECİP FAZIL TÜRKİYE'NİN EN SANCILI DÖNEMİNDE YAŞADI

-Üstat Necip Fazıl, siyasi ve kültürel bakımdan Türkiye'nin en sancılı döneminde yaşadı. Nice savaş, ekonomik ve siyasi darboğaz gördü. Tek parti suntasından çok partiye geçişe kadar Türk siyasetinin pek çok dönemine şahitlik etti. Ayasofya'nın kapısına vurulan zincirler en çok üstada ağır geliyordu. 

-Üstadın mücadelesi Türk milletini Nuh köküyle yeniden buluşturmaktı. Harcını dini ve felsefi bir olgunluk ve Doğu'nun batmayan güneşiyle kardığı tüm eserlerinde amacı buydu. Büyük bir iman ve dava adamıydı. Ahenksiz lisan dayatmalarına asla itibar etmemiştir. Dilden daha müdafaalı vatan yoktur diyerek Türkçeyi savunmuştur. 

AYASOFYA'NIN ASLİ KİMLİĞİNİ KAVUŞTURDUK

-Üstat gerçekleştirmek için bütün bir ömrünü vakfettiği ideallerini ancak genç kuşakların yapabileceğine inanıyordu. 30 yıl uğraştı, bu uğurda zindanlara atıldı, tüm engellere rağmen 35 yıl neşrettiği Büyük Doğu ile gençlere özgüven aşılama gayretindeydi.

-Zincirleri kırdık ve Ayasofya'nın asli kimliğini yeniden kavuşturduk. Ayasofya'nın esaretine son verme şerefini bahşettiği için Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Ayasofya'yı açan Cumhurbaşkanı olmak bizim için şereflerin en büyüğü. Ayasofya'nın yanındaki birçok müktesebat rahmetli Kadir Bey zamanında yenilendi fakat şu andaki zat oradaki birçok eseri ne yazık ki çalarak, kaldırarak adeta boşaltılmış bir harabeye döndürdü. Ve şimdi biz orayı yeniden restore ediyoruz.

31 MART İSTANBUL'UN ASLINA RÜCU ETMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

-Bunlara bir şey emanet edilmez. Bunlar ülkeyi bile çırılçıplak hale getirirler. Geldiğimiz zaman çöp çukur çamurdu İstanbul'du. Ama kendilerine nasıl bir İstanbul teslim ettik ortada ama onlar şimdi yine aynı hale dönüştürdü. O yüzden 31 Mart çok önemli. İstanbul'un, Türkiye'nin aslına rücu etmesi açısından çok önemli. 

-Hükümet olarak son 21 yılda attığımız kararlı ve dirayetli adımlarla siyasetteki vesayeti bitirdik. Türk siyasetini tarihinin en çoğulcu yapısına kavuşturduk. Ama kültür sanat alanındaki vesayeti sona erdirmekte henüz başarılı olamadık. Türkiye'ye dair birçok tartışmada bunu görüyoruz. Ülke ve millet düşmanlarına sırf kendi düşüncelerine yakınlığından dolayı toz kondurmuyorlar. İnsan haklarından ödün vermezler ama Gazze için tek kelime etmezler.

-İsrail'i ve günümüzün Führer'i Netanyahu'nun politikasını meşrulaştırmaya çalışırlar. Darbeciler ve vesayetçiler adına sağ sola ayar verirken görürsünüz. Türkiye'ye karşı nerde bir eylem varsa bunların hepsi birden ön saflarda yer alırlar. Bunları, ülkemizin kültür sanat, spor, medya camiasında kurdukları ahbap çavuş ilişkisinin sonlanması olarak görüyoruz. 

 

RİYAD'DA ERTELENEN SÜPER KUPA FİNALİ

-Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek istiyoruz. Hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz Biz Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Futbol hangi sebeple olursa olsun siyasetin mezesi olmamalı. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları siyasette suistimal olarak görüyoruz. Daha dün 'siz Mustafa Kemal'in askerleri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin lafının bir önemi yoktur. Ülkemizin değerlerini nasıl koruduğumuzu tüm dünya biliyor. Samimiyseler gidip önce BTÖ'den hesap sorsunlar.