Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Azerbaycan İlham Aliyev Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakü Teknofest
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan'da düzenlenen TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarını tamamlayarak Bakü’den ayrıldı. Erdoğan, Bakü'den ayrılmadan önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen TEKNOFEST’e katıldı. TEKNOFEST Azerbaycan alanındaki stantları ziyaret eden liderler, Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi gösterisini izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, 7 numaralı ASAN Hizmet Merkezi ve Bakü Bilim Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra ikili görüşmeye geçti. Azerbaycan-Türkiye ikili dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarıyla geliştiği kaydedilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkıda bulunacağına duyulan güven dile getirildi. Görüşmede, Azerbaycan ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının 28 Mayıs Bağımsızlık Günü'nde birlikte olmalarının iki ülke arasındaki kardeşliğin simgesi olarak değerlendirilirken, Devlet başkanları, Bakü'deki TEKNOFEST Azerbaycan’ın önemine dikkat çekerek, bunun iki ülkenin üst düzeydeki ilişkilerin bariz bir numunesi olduğu kaydetti. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin genişlemeye devam edeceği belirtilen görüşmede, ikili ilişkilerin geleceğiyle ilgili konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine TEKNOFEST'te katılmak üzere geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'ndan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve diğer yetkililer uğurladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEMASLARININ TAMAMLANMASININ ARDINDAN YURDA DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle günübirlik ziyaret gerçekleştirdiği Azerbaycan'dan özel uçak "TUR" ile saat 23.30'da İstanbul'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala ve Ömer İleri, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şamil Ayrım ve Mihrimah Belma Satır ile MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de aynı uçakla yurda döndü.

 

Kaynak: İHA

cumhurbaşkanı erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev TEKNOFEST TEKNOFEST haberleri