CIA, MI6, DGSE, Batılı ajanların buluşma yeri

ABD Rusya Ukrayna Kiev Moskova Pentagon Wagner suriye Afrika Fransa Dünya haberleri ÖZEL HABERLER MİT Gündem haberleri Silahlı saldırı haberleri TSK Rusya Ukrayna Savaşı Üçüncü Dünya Savaşı
CIA, MI6, DGSE, Batılı ajanların buluşma yeri

Ukrayna'daki lüks bir otel ve Moskova'daki meşhur kafe Batılı ve Rus ajanların istihbarat paylaşım merkezlerine dönüştü. Bu noktalardan elde edilen bilgiler arasında Arktik bölgenin denizaltından mayınlanması ve CIA'in peşine düştüğü İran'ın özel askeri birimleri gibi kritik bilgiler yer alıyor.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki en lüks otellerden The InterContinental Kyiv'de, adeta istihbarat savaşları yaşandığı ortaya çıktı. Batılı ülke ajanlarının, söz konusu otelde Ukraynalı saha elemanları ile istihbarat bilgi alışverişinde bulunduğu, Moskova'daki 'Cafe Michel'de ise Rus ajanların cirit attığı iddia edildi. Küresel istihbarat haber sitesi 'Intelligence Online'in (IO) kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre yayınladığı haberde, Batılı ve Ukraynalı ajanların;  The InterContinental Kyiv'in lobi, bar ve restoranında buluşup istihbarat bilgilerini paylaştığına yer verildi. IO'nun aktardığı bilgilere göre bu durum Rus ajan ve gazetecilerin gözleri önünde gerçekleştiriliyor. 

CIA, MI6, DGSE, Batılı ajanların buluşma yeri - Resim : 1
Rus ajanlar Batılı ülkeler hakkındaki istihbaratları bu bilgileri paylaşan yabancı ülkelerin ajanlarının bulunduğu Moskova'daki 'Cafe Michel'de gerçekleştiriyorlar.

RUSYA'NIN HABER KAYNAĞI

Son bilgilere göre Rus ajanlar ise Batılı ülkelerin faaliyetleri hakkındaki istihbaratları Moskova'daki 'Cafe Michel'de gerçekleştiriyorlar. IO'un elde ettiği bilgilere göre Rusya'ya en çok istihbaratı Fransız ajanlar sızdırıyorlar. Kafede ayrıca Rusya ve Fransa arasındaki gizli ticari anlaşmaların da görüşülerek karara bağlandığı bilgisine yer veriliyor.

ARKTİK BÖLGEYİ MAYINLIYORLAR

Başta CIA (ABD) ve MI6 (Birleşik Krallık) olmak üzere Batılı istihbarat örgütlerinin Ukrayna'daki The InterContinental Kyiv'den öğrendikleri kritik istihbarat bilgileri arasında. Rusya'nın Arktik bölgedeki konumunu güçlendirmeye çalıştığı, Rus denizaltılarının Arktik bölgenin altına mayınlar yerleştirirdiği ve bölgede elektronik savaş yürütmeye de başlandığı da otel lobisinden sızan istihbarat bilgileri arasında. 

CIA, MI6, DGSE, Batılı ajanların buluşma yeri - Resim : 2
Hakkında yeni istihbarat bilgileri ortaya çıkan General Vladimir Alekseyev'in ismi CIA'in tüylerini diken diken ediyor.

EMRİ ALEKSEYEV VERİYOR

Batılı istihbarat örgütlerinin elde ettikleri bilgilere göre Rusya'nın Ukrayna'dan başlayıp Suriye ve Afrika geneline yayılan paramiliter / paralı silahlı örgüt ve firmaları ile Rus Ordusu Askeri İstihbarat Örgütü (GRU) arasındaki köprü görevi General Vladimir Alekseyev'e verilmiş durumda. Wagner isyanından sonra orduya entegre edilen paralı askerlerin Ukrayna'da Ekim ayından beri General Alekseyev'den direktif aldıkları da elde edilen bilgiler arasında.

YAPTIRIM KARARI ALINAN İSİM

IO'un elde ettiği bilgilere göre Vladimir Stefanoviç Alekseyev ismi ise CIA'in tüylerini diken diken ediyor. Alekseyev 2016 yılında ABD Başkanlık Seçimleri'ne Rusya'nın siber müdahalede bulunduğu iddialarının merkezindeki isim. Rusya'dan yapılan siber saldırıların Alekseyev'in direktifleriyle gerçekleştirildiği iddia edilirken Alekseyev'in ayrıca Suriye İç Savaşı'na müdahale eden Rus ordusunun istihbarat akışını sağlayan isim olduğu da biliniyor

KARANLIK GENERAL

General Vladimir Alekseyev ayrıca İngiltere'de Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal'in zehirlenmesi olayının planlayıcısı olmakla da suçlanıyor. Alekseyev Kanada hükümeti tarafından da 19 Haziran 2022 tarihinde “Rusya'nın Ukrayna'daki şiddet eylemlerinin planlayıcılarından birisi olmakla” suçlanarak hakkında yaptırım kararı alınan bir isim. Alekseyev'in ismi ayrıca Wagner isyanında Rus paralı askeri şirketinin o dönem başı olan Evgeni Prigojin'le müzakere yapan isim olarak geçmişti.

CIA, MI6, DGSE, Batılı ajanların buluşma yeri - Resim : 3
İki ülke arasındaki savaşta binlerce kişi yaşamını yitirirken, milyarlarca dolarlık ekonomik kayıp söz konusu.

ABD İKİ BİRİMİN PEŞİNDE

IO'ya göre Rus istihbaratının Moskova'daki 'Cafe Michel'de elde ettiği bilgiler ise şu şekilde:

- ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ukrayna'ya verdiği yüksek teknoloji savunma silahları, donanımları ve yazılımları için Polonya'daki üssünü merkez seçti ve buradaki askeri üsse büyük bir yatırım yapılıyor.

- Batılı istihbarat örgütleri İran Devrim Muhafızları'na bağlı '340. Birim' ve '190. Birim'i yakından izliyor ve bu birimlere karşı olası operasyon senaryoları masaya yatırılıyor.

-'340. Birim'in Yemen'den İsrail'e fırlatılan füzelerden sorumlu olduğu, '190. Birim'in ise Lübnan'dan İsrail'e fırlatılan roketlerden sorumlu tutulduğu belirtiliyor. 

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel