Bu haberleri okudunuz mu? Geciken kış, Lale Orta, takıntılar, ayrılıklar...
Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...
Kış geç geldi, yaz da mı geç gelecek?
Mevsim normallerinin üstünde sıcak günler yaşadık. Çocukken öğrendiğimiz sıralı 4 mevsimin dengesi iyice bozuldu. Kar bile Ocak ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde İstanbul'da yüzünü yeni gösterdi. Peki, kış geç geldiği için yaz da mı geç gelecek?
Ateşten gömleği Lale Orta giydi! Son 4 yılda 6. MHK başkanı...
Türk futbolunun ilk kadın hakemi ve kadın antrenörü olan Prof. Dr. Lale Orta, MHK'nın son 4 yıldaki 6. başkanı oldu. Futbol camiasının en zorlu makamlarından birine oturacak olan ilklerin ismi Orta'yı çetin bir süreç bekliyor. Baskı, rakamlarla da açıkça ortada...
Şu sıralar Finlandiya gümrüğü... 'Sen o arabayı Kazakistan'a mı götüreceksin?'
Rusya ile bin 200 kilometre kara sınırı olan Finlandiya'da geçen yıl şubat ayından bu yana golf sopasından akıllı saatlere kadar pek çok ürün Rusya'ya sokulmak istendi. Fin gümrüğü belki de tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor.
Avrupa'da geciken kış, savaşa nasıl etki etti? Doğalgaz vanaları...
Avrupa'da ocak ayının büyük bir bölümünde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin oldukça üstünde seyretti. Avrupa, 2022 yazında yapılan tahminlerin aksine doğalgazda ciddi bir enerji krizi yaşamazken bu durumun Rusya-Ukrayna Savaşı'na etkisi de tartışılıyor. Peki geciken kış savaşı nasıl etkiledi?
Bir tartışma: İş arkadaşından dost olur mu?
İş arkadaşlarımızı ailemizden çok gördüğümüz bir gerçek. Neredeyse her gün vakit geçirdiğimiz bu kişilerle bazen çok yakın dostluklar kurabiliyoruz. Böylesi durumlarda, profesyonelliği sürdürebilmek için iş arkadaşlığı ile dostluk dengesini iyi kurabilmek gerek. Peki bu sınırı nasıl çekeceğiz?
'İnternete bağlı olduğumuz sürece...' | 'İzin ver' seçeneği ile neleri kabul ediyoruz?
Telefonumuza indirdiğimiz uygulamaların fonksiyonlarına göre bazen konuma, bazen kameraya veya mikrofona erişime izin vermemiz gerekiyor. Peki, 'İzin ver' seçeneği ile aslında tam olarak neye izin verdiğimizi biliyor muyuz? Hangi bilgilerimiz karşı tarafa geçiyor?
6 soru 6 cevap: İsrail'in İran'ı vurması hakkında neler biliyoruz?
İran'ın İsfahan kentinde İran Savunma Bakanlığı'na ait bir mühimmat fabrikasına İHA saldırısı gerçekleştirildi. Batı medyası ve İran cephesi Mossad'ı işaret ediyor. Peki saldırıya dair ne biliyoruz? İsrail, İran'ı neden vurmuş olabilir? Tansiyon karşılıklı çatışmaya döner mi?
Burada sabretmeye yer yok! Chelsea kesenin ağzını neden ve nasıl açtı?
Chelsea bu sezon zor günler geçiriyor. Premier League'de 10. sırada yer alan takım yeni sahibiyle bir geçiş dönemi yaşamakta. 2022-2023 transfer dönemlerini 543 milyon Euro net harcamayla geçiren Chelsea, son olarak Enzo Fernandez'e 121 milyon Euro ödedi. Peki neden ve nasıl?
'Her gördüğü masayı siliyor' | Faydalı takıntı olur mu?
Temizlik gibi takıntılar kişiyi kirlenmekten uzak tuttuğu için faydalı olarak algılanabilir. Ama uzmanlar tıbbi açıdan 'faydalı bir takıntının' söz konusu olmadığını söylüyor ve 'obsesif kompulsif bozukluk' uyarısı yapıyor. Takıntıların faydalı olması bir yana, artması halinde tedavi gerekebilir.
'Hayır, benim evimin fiyatı düşemez'
Dünyanın pek çok noktasında konut fiyatları düşüyor. Bazı vatandaşlar ise evlerinin fiyatları yüksek seviyeleri gördükten sonra düştüğüne inanmak istemiyor. Türkiye'deki ve Almanya'daki emlakçılar düşen veya artış hızı azalan ev fiyatlarını kabul etmekte zorlanan ev sahipleri olduğunu söylüyor.
Şifreniz sizden habersiz paylaşılıyor olabilir! Kimi 'sorun etmem', kimi 'hırsızlık' diyor...
Online streaming platformlarına üye olan kişilerin üyeliklerini başkaları ile paylaşması sıkça görülen bir durum. Ancak bazı durumlarda şifrelerimiz haberimiz olmadan da yayılabiliyor. Platformlar buna karşı önlemler alsa da bu durumun gayet normal olduğunu düşünenler de var.
'Bir mesajla benden ayrıldı' | Sağlıklı ayrılık nasıl olmalı?
Bir ilişkiye başlamak kadar onu bitirmek de doğal. Ancak insanlar bazen ilişkilerini bitirmekte zorlanıyor ve kendini o ilişkinin içinde mutsuz bir halde çırpınırken bulabiliyor. Peki, böylesi durumda en makul adım nasıl atılmalı? Sağlıklı bir ayrılık nasıl olmalı?
Türkiye'de çip üretimi ne durumda? 'Treni kaçırdığımızı düşünmüyorum'
Çipler günlük hayatta ev aletlerinden savunma sanayine, otomotiv sektöründen mobil cihazlara kadar her alanda kullanılıyor. Dünyada çip üretiminde lider ülke ise Tayvan. Peki Türkiye kendi çiplerini ne kadar üretebiliyor?
ABD dünyayı nasıl izliyor? | 'Ulusal güvenlik için bir tane daha olmalı'
ABD dünyanın en büyük istihbarat ağlarından birine sahip. Fakat ülkede bunun yeterli olmadığını düşünenler var. Özellikle Çin'le yaşanan ticari gerilimden ötürü bir istihbarat birimi daha kurulması gerektiği ifade ediliyor. Peki bu iddiaların ardında neler yatıyor?
'20 oldum, koruyucu botoks yaptırmalıyım' | Gençler yaşlanmaktan neden korkuyor?
Son dönemde 20'li yaşlar arasında 'koruyucu botoks' trendi artıyor. Gençler, ileride kırışıklıklarının az olması için erkenden önlem alma, yani koruyucu botoks yaptırma ihtiyacı duyuyor. Peki bu kadar erken önlem almak gerekiyor mu? Gençleri yaşlanma konusunda bu kadar endişelendiren unsurlar neler?
Yazıklar olsun
Premier Lig tadında bir maç izleyeceğimizi düşünürken, 14. dakikada Riva’daki VAR odasından bir el uzanıyor, sahada da Ali Palabıyık ona eşlik ediyor.
Berlusconi ve Kaddafi'den beri ilk kez! İtalya ve Libya'nın tarihi anlaşması ne anlama geliyor?
Berlusconi ve Kaddafi'den beri zayıflayan İtalya-Libya ilişkileri, başta enerji noktasında Rusya'ya olan bağımlılığı azaltma hedefiyle yeniden canlanıyor. İtalya aynı zamanda bölgedeki etkisini artırmak ve göçmen politikasını da düzenlemek istiyor. Peki burada Libya nasıl bir rol oynayacak?
Tom Cruise, Görevimiz Tehlike 20'de oynar mı?! Bu teknolojiyle mümkün...
Yapay zeka hayatın pek çok noktasına etki etmeye başladı. Bu teknolojinin nereye gidebileceğini hayal etmek güç... Mesela Hollywood'un süper yıldızları sonsuza kadar yeni filmlerde rol alabilir mi? Sevdiğimiz seriler aynı yıldızlarla sonsuza kadar sürebilir mi? Neden olmasın...
İskandinav diyeti uzun yaşam için en iyi diyet mi? Peki ya Akdeniz diyeti...
Akdeniz diyeti son zamanlarda oldukça popüler. Dünya çapında uygulanan ve “uzun yaşamın sırrı” olarak görülen bu diyete son zamanlarda bir rakip çıktı: İskandinav diyeti! Peki İskandinav diyetini özel kılan ne? Eksikleri neler? Uygulamak mümkün mü?
Antik Mısır'da mumyalanmak neden önemliydi? Bedeni bu karışımlarla koruyorlardı...
Eski Mısır'da ölü bedenleri mumyalama tekniği oldukça yaygındı. Çeşitli karışımların sürülmesiyle yapılan bu teknik ile beden yüz yıllarca dış etkilere karşı korunabiliyordu Yapılan son araştırmalar ise Eski Mısırlıların mumyalama işleminde hangi maddeleri kullandığını ortaya çıkardı.
Kaynak: Web Özel