Yazıklar olsun

Yazıklar olsun

Premier Lig tadında bir maç izleyeceğimizi düşünürken, 14. dakikada Riva’daki VAR odasından bir el uzanıyor, sahada da Ali Palabıyık ona eşlik ediyor.

Fenerbahçe için sezonun en kritik maçlarından biri, tüm gözler Adana’da tüm Türkiye de ekran başında. Müthiş bir maç olacağını düşünüyoruz. Öyle de başlıyor maç, kıran kırana… Top bir o kalede, bir bu kalede… Premier Lig tadında bir maç izleyeceğimizi düşünürken, 14. dakikada Riva’daki VAR odasından bir el uzanıyor, sahada da Ali Palabıyık ona eşlik ediyor. Bambaşka bir şey izlemeye başlıyoruz. Futbolu konuşacağımız bir maç tiyatroya dönüyor. Yazıktır, günahtır. Kimsenin Fenerbahçe taraftarının sinir uçlarıyla oynamaya hakkı yok. Bu kadar gergin bir ortama benzin dökmeye hiç hakkı yok.

Uzun süredir bu mesleği yapıyorum. Birçok hakem hatası gördüm, hataları eleştirmeme rağmen “İnsandır hata olabilir” dedim. Ama dünkü kötü niyet başka bir şey. Batshuayi, Ndiaye tarafından yaka paça indiriliyor ve bu hakemin gözü önünde oluyor. Hadi Palabıyık görmezden geldi, bu kadar net bir penaltı pozisyonuna VAR’daki Koray Gençerler nasıl müdahale etmez ve hakemi pozisyonu izlemek için monitörün başına çağırmaz.

Belhanda’nın Samet’e yaptığı hareketi futboldan anlamayan birine bile izletsen penaltı der. Ama oyna devam. Son dakikada Zajc’ın pozisyonuna “Ya gol olursa” diye frikik vermeyen zihniyet, iyi niyetli olamaz… Beni buna kimse inandıramaz. Maçın başından sonuna kadar Fenerbahçeli futbolcuları sindirmek, maça ortak etmemek için elinden geleni yaptılar. Buna rağmen Fenerbahçe dün müthiş bir mücadele ortaya koydu. Yılmadı, sinmedi ama hakemi de yenemedi. Valencia son dakikada o kafa golünü atsa, eminim ki ona da bir kılıf bulur iptal ederlerdi. Öyle bir maçtı.

Ali Palabıyık 1 Şubat 2020’de Kruse’nin Trabzon’daki nizami golünü vermeyerek Fenerbahçe’ye şampiyonluk yarışında ilk operasyonu yapmıştı. Bu Palabıyık, bu sezon yine aynı haftalarda aynı operasyonu yaptı. Tesadüf mü, hiç sanmam!

Oyuncusunun hakkını arayan Jesus’a kırmızı kart gösteren zihniyetin FIFA kokartı var bir de. Bugün 30 milyon Fenerbahçe taraftarı ve aklıselim tüm izleyiciler sana kırmızı kartı gösterdi. Yazıklar olsun. Fenerbahçe’nin dün Adana’da göz göre göre, kasıtlı bir şekilde galibiyeti gasp edilmiştir. Bu operasyonun başrolü VAR hakemleri ve Ali Palabıyık’ın lisansları yırtılmalı, bir daha düdük bile çalmamalıdır.

Lale Orta’ya büyük görev düşüyor. Bu ligi sağ salim bitirtmek istiyorsa, çürük elmaları hızla ayıklamak zorunda Lale Hoca. Ne yapıp edip VAR odasına da el atmak zorunda.
Futbolu yazmak, futbolu konuşmak istiyoruz ama maalesef gizli bir el buna izin vermiyor.

Kaynak: Web Özel