Balıkesir depreminin ardından uzmanlardan art arda uyarılar: Türkiye büyük depreme hazır olmalı

Balıkesir Deprem Son depremler son dakika Marmara Depremi Haber Global

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar Haber Global ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Şerif Barış depremin 170 tonluk bir dinamitinin patlamasına eş değer olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde saat 22.31'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerin yanısıra İstanbul'dan da hissedildi. Depremin ardından uzmanlar Haber Global ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Uzmanlar Türkiye'nin çok daha büyük depremlere hazır olması gerektiğini vurguladılar.

"MARMARA DEPREMİNİ TETİKLEMEZ"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, bölgedeki fayların büyük deprem üretme ihtimalinin olmadığını söyleyerek "Burası Savaştepe ve Dursunbey aktif olarak çok deprem üreten bir bölge. 50-60 yıldır deprem oluyor. Büyük deprem üretme kapasitesi yok. buralarda deprem fırtınaları dediğimiz deprem olan yerler buralar. Balıkesir en son 1898'de 7 büyüklüğünde bir depremle sarsılmış" dedi.

Barış bu tarz depremlerin özellikle kerpiç yapılara zarar vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Barış Dursunbey depreminin olası Marmara depremini tetiklemesinin de mümkün olmadığını belirterek "Bu depreme bakarak, bu depremin Marmara depremini tetiklemesi mümkün değil. sismologlar bu depremleri çalışmazlar bile. Ama Türkiye büyük bir deprem ülkesi" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BÜYÜK DEPREME HAZIR OLMALI"


Deprem Bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, Balıkesir'in deprem tehlikesinin yüksel bir il olduğunu belirterek " 4.7 büyüklüğünde bir deprem aşağı yukarı 170 tonluk bir dinamitin patlamasına eşdeğer. oldukça büyük bir sayı ve büyük bir enerji boşalımı var. Daha önce Simav'da olan depremi bile biz İstanbul'da hissetmiştik. Hatta zayıf da olsa hasar dahi meydana gelen yerler olmuştu. Hissedilmesi normal ama hasar vermesini beklemeyiz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BÜYÜK DEPREME HAZIR OLMALI"

Tüysüz, Türkiye'nin herhangi bir yerinde olabilecek daha büyük depremlere dikkat çekti ve hazır olunması gerektiğini söyledi.


Tüysüz sözlerine şöyle devam etti:

Bu deprem büyük bir deprem değil aslında. Ama Türkiye'nin herhangi bir yerinde büyük bir deprem olma olasılığı var. Türkiye'nin depreme hazırlıklı olması gerekiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Marmara Depremi deprem Haber Global Balıkesir son dakika son depremler