SON DAKİKA İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi

Balıkesir
SON DAKİKA İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi

Alınan son dakika bilgisine göre merkez üssü Balıkesir Dursunbey olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre iller ve İstanbul'dan da hissedildiği bildirildi.

Alınan son dakika bilgisine göre merkez üssü Dursunbey Balıkesir olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde saat 22.31'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 22.31'de merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Ayvacık olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem, İstanbul'da ve çevre illerde de hissedildi.

OLUMSUZ İHBAR YOK, SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AFAD tarafından yapılan açıklamada deprem sonrasında olumsuz bir ihbarın alınmadığı bildirilerek şu ifadelere yer verildi:

"Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

"İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLEMEZ"

Merkez üssü Balıkesir Dursunbey olan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Haber Global canlı yayına katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, bu depremin büyük İstanbul depremini tetiklemeyeceğini açıkladı. 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak depremin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"ENDİŞE VERİCİ BİR SONUÇ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Depremle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." dedi.

BURSA VALİSİ CANPOLAT'TAN AÇIKLAMA

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğündeki deprem Bursa'da da hissedildi. Bursa Valisi Yakup Canpolat ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Birimlerimize intikal eden bir olumsuz durum bulunmamaktadır'' dedi.

Deprem, saat 22.31'de Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana geldi. Yaşanan deprem Bursa, İstanbul ve Çanakkale gibi çevre illerden de hissedildi. Yaşanan deprem anında avize ve lambaların şiddetli şekilde sallandığı görüldü. Depremle ilgili Bursa Valisi Yakup Canpolat ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Merkez üssü Balıkesir Ayvacık ilçesi olan ve Bursa'mızda da hissedilen deprem dolayısıyla an itibariyle birimlerimize intikal eden bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Allah ülkemizi, Bursa'mızı her türlü felaketten korusun'' ifadelerini kullandı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise, "Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Balıkesir deprem deprem haberleri son dakika deprem