Yunanistan'ın Midilli adasındaki mülteci mezarlığında yer kalmadı!

Dünya haberleri Avrupa yunanistan göçmen Şifa Kaymak
Yunanistan'ın Midilli adasındaki mülteci mezarlığında yer kalmadı!

Yunan adaları üzerinden Avrupa'ya gitme umuduyla Türkiye kıyılarından Ege Denizi'nin karşı kıyılarına ulaşmaya çalışan, aralarında çocuklarında olduğu binlerce mülteci hedeflerine ulaşamayarak yaşamlarını yitirdi. Sahillere vuran mültecilerin cesetleri için oluşturulan mezarlıklarda ise yer kalmadı

Yoksulluk ve savaşlardan kaçarak hayatta kalabilme umuduyla Yunan adaları üzerinden Avrupa'ya gitmek isteyen ve aralarında çocuklarında olduğu binlerce mülteci hedeflerine ulaşamayarak yaşamlarını yitiriyor.  Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki mülteci mezarlığı acı hikayeleriyle dolu. Midilli sahillerine vuran mülteci cesetleri için ise Kato Tritos mevkiinde oluşturulan mezarlık gitgide büyüyor.

Yunanistan'ın Midilli adasındaki mülteci mezarlığında yer kalmadı! - Resim : 1

Yetkililer, Midilli mezarlığının bitişiğindeki hastaneye ait olan 15 dönümlük araziden 2 dönümünün de bu amaca yönelik tahsis edileceğini söyledi.

SİSAM ADASINDA DA MEZAR SORUNU

Sisam Adası'nda da mültecilerin gömülecek yer sorunu bulunuyor. Yerel sitelerin haberlerine göre hayatını kaybeden mülteciler mezarlıklarda yer kalmadığı için bekletiliyor. 

Yunanistan'ın Midilli adasındaki mülteci mezarlığında yer kalmadı! - Resim : 2

NEREDEYSE HER GÜN BİNLERCE İNSAN GERİ İTMELER NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDİYOR

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Komisyonu, Yunanistan'a ülkeye gelmeye çalışan sığınmacıların geri itilmesi durumuyla ilgili tepki göstermişti. AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, "(AB Komisyonu) Uygun şekilde resmi adımlar atmaya hazırdır" uyarısında bulunmuştu.

sifa.kaymak@haberglobal.com.tr

Kaynak: Haber Global TV