Trump'tan Meghan Markle mesajı: Kraliçe muazzam bir insan, Meghan hayranı değilim

ABD abd seçimleri
Trump'tan Meghan Markle mesajı: Kraliçe muazzam bir insan, Meghan hayranı değilim

Kraliyet görevlerini bıraktıktan sona ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry ve Düşes Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e verdikleri röportaj sonrası bir açıklama da ABD eski başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump, Markle'ın aday olması halinde başkanlık için daha istekli olacağını söyledi

İngiliz Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD’ye yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle’ın geçtiğimiz hafta Amerikalı sunucu Oprah Winfrey ile yaptıkları röportajın yankıları devam ediyor.

Tüm dünyada ses getiren röportajın ardından Markle, İngiliz Kraliyet ailesine yönelttiği ırkçılık iddialarının yanı sıra ABD Başkanlığı’na aday olmayı düşündüğü yönündeki iddialarla da gündemden düşmüyor. Son olarak, Kraliyet ailesinin olaylı gelini Markle’ın ABD Başkanlığı’na adaylığını koyacağına ilişkin iddialara eski ABD Başkanı Donald Trump’tan açıklama geldi.

ABD’de 20 Ocak’ta yapılan yemin töreni ile koltuğunu halefi Joe Biden’a devreden Trump, Meghan Markle’ın 2024'te yapılması planlanan Başkanlık seçimlerine adaylığını koyması halinde başkanlık için yarışmaya daha istekli olacağını belirterek, "Markle’a karşı yarışmak benim için cazip olur" dedi.

"BENCE KRALİÇE MUAZZAM BİR İNSAN, MEGHAN HAYRANI DEĞİLİM"

Prens Harry ve Meghan’ın Oprah Winfrey'e verdiği röportaj hakkında da yorumda bulunan Trump, "Meghan Markle’ın İngiliz Kraliyet Ailesi ve Kraliçe hakkında söylediklerini düşünüyorum da, bildiğiniz gibi, ben Kraliçe ile tanıştım. Bence Kraliçe muazzam bir insan, ben Meghan hayranı değilim" ifadelerini kullandı.

İNGİLİZ MEDYASINDAN MEGHAN MARKLE'IN ABD BAŞKAN ADAYI OLACAĞI İDDİASI

İngiliz medyasında yer alan bir habere göre, Sussex Düşesi Meghan Markle'ın ABD Başkanı olmak istediği iddia edildi. Kimliği belirtilmeyen bir kaynağa dayanan haberde, Markle’ın başkanlığa aday olmak için ABD’deki Demokratlar arasında çevre oluşturmaya çalıştığı öne sürüldü. Haberde Markle'ın, Başkanlık kampanyası ve bağış toplama etkinlikleri için ekip oluşturma yollarını tartışmak üzere Demokrat Parti'nin üst düzey üyeleri ile bir araya geldiği de iddia edildi.Öte yandan Markle’ın temsilcileri, Sussex Düşesi’nin politikacı olmaya yönelik bir planı olmadığını söyledi.

"BEBEĞİMİN TEN RENGİ KOYU OLABİLİR DİYE UNVAN VERMEK İSTEMEDİLER"

"Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı." diyen Markle, Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü vurgulayarak "Artık yaşamak istemiyordum." ifadesini kullandı.

Prens Harry ile olan gerçek düğünün Kraliyet düğününden üç gün önce olduğunu söyleyen Meghan Markle, "Sanırım ikimiz de farkındaydık, bu bizim günümüz değildi. Dünya için planlanan gündü." dedi. Meghan, Kraliyet ailesi algısının peri masalları gibi olmadığını gerçeklikte çok farklı olduğunu söyleyerek, "Algıyla yargılanıyorsun ama gerçeği yaşıyorsun." dedi.

 

KRALİYET GÖREVLERİNDEN AYRILDILAR

Prens Harry ve ABD'li oyuncu eşi Meghan Markle geçen yılın ocak ayında Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamada kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerini bıraktıklarını, bundan böyle yaşamlarını İngiltere ve Kuzey Amerika'da geçireceklerini açıklamıştı.

Aylar süren bir düşünce süreci ve fikir alışverişi sonucu bu karara vardıklarını belirten çift "Kraliçe'ye tam desteğimiz sürerken, Kraliyet ailesindeki 'üst düzey' görevlerimizden çekildiğimizi ve ekonomik olarak bağımsızlığımızı kazanma yolunda çalışmaya başlayacağımızı söylemek isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Kraliçe 2. Elizabeth, torunu Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliyet ailesinden ayrılma ve yılın bir bölümünü Kanada'dan geçirme kararını onaylamıştı.

Kaynak: İHA

ABD Prens Harry Birleşik Krallık Meghan Markle Donald Trump ABD Başkanlık seçimleri