Trump: ABD, Prens Harry ve Meghan'ın masraflarını ödemeyecek

Trump: ABD, Prens Harry ve Meghan'ın masraflarını ödemeyecek

"Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli." açıklamasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Los Angeles kentine taşınan Prens Harry ve Meghan Markle hakkında "ABD masraflarını ödemeyecek" dedi

Kraliyet görevlerini bırakma kararları oldukça fazla konuşulan Prens Harry ile eşi Meghan Markle, koronavirüsün hızla yayılmasıyla sınırlarını kapatma kararı alan Kanada'dan ayrılarak, yerleşmeyi düşündükleri Los Angeles'a taşındı. Beyaz Saray'da Kovid-19 salgınına ilişkin düzenlediği günlük basın toplantısında, son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump ise Twitter'dan yaptığı paylaşımla, dünyanın gözde çiftine mesaj verdi. 

HARRY İLE MEGHAN ÇOCUĞUNU ALIP GİTTİ

"ABD ÖDEMEYECEK"

Trump, "Kraliçe ve Birleşik Krallık'ın büyük bir dostu ve hayranıyım. Krallık'tan ayrılan Harry ve Meghan'ın geçici olarak Kanada'da yaşayacağı belirtilmişti. Şimdi ABD için Kanada'yı terk ettiler, ancak ABD onların güvenlik korumalarını ödemeyecek. Kendileri ödemeli!" ifadelerini kullandı. 

Trump'ın mesajına Prens Harry ve Meghan Markle'dan yanıt gecikmedi. Çiftin sözcüsü, "Sussex Dükü ve Düşesi'nin ABD hükümetinden güvenlik kaynakları talep etme planı yoktur. Özel olarak finanse edilen güvenlik düzenlemeleri yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

"GELECEK 2 HAFTA EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞACAK"

Virüs salgınına ilişkin modellemelere bakıldığında virüsün 2 haftada anca en yüksek seviyesine ulaşacağını gözlemlediklerini belirten Trump, "Aldığımız önlemlere uyarak, 1 milyondan fazla Amerikalı'nın hayatını kurtarabiliriz. Geleceğimiz bizim elimizde. Yaptığımız seçimler ve fedakarlıklar bu virüsün kaderini belirleyecek." ifadelerini kullandı.

Kovid-19'a karşı alınan önlemleri dün 30 Nisan'a kadar uzattıklarını anımsatan Trump, "Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli." diye konuştu.

TRUMP İLE CNN ARASINDA SOĞUK SAVAŞ

CNN Muhabiri Jim Acosta'nın daha önceki "virüsün kontrol altında olduğu" ve "yakında gideceği" gibi açıklamalarını hatırlatması üzerine Trump, "Ben ülkeyi sakin tutmaya çalışıyorum. Kimsenin panik olmasını istemiyorum. Senin gibi insanlar ve CNN gibileri, böyle (halkı paniğe sürükleyecek) şeyler söylüyor. Bu yüzden de artık kimse CNN'i dinlemek istemiyor. Böyle sinsi ve rahatsız edici bir soru yerine, normal ve gerçek bir soru sorabilirdin." yanıtı verdi. 

haberler Donald Trump Prens Harry Meghan Markle ABD koronavirüs İngiltere