Kraliçe Elizabeth'ten Prens Harry ve Meghan Markle'a 'zeytin dalı'

Kraliçe Elizabeth
Kraliçe Elizabeth'ten Prens Harry ve Meghan Markle'a 'zeytin dalı'

Kraliyet görevlerini bıraktıktan sona ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry ve Düşes Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e verdikleri röportaj sonrası Kraliçe Elizabeth çifti telefonla arayarak bizzat iletişim kuracağı belirtildi.

İngiltere'de Kraliyet görevlerini bıraktıktan sona ABD’ye yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle’ın, Oprah Winfrey’e verdikleri röprtaj gündemdekini yerini koruyor. Kraliçe Elizabeth, Prens Harry ve Meghan Markle çifti ile görüşme kararı aldı. ABD’li sunucu Oprah Winfrey’le yaptıkları röportajın ardından, Kraliçe Elizabeth’in Prens Harry ve Meghan Markle çiftiyle bizzat iletişime geçeceği belirtildi.

'İDDİALAR ENDİŞE VERİCİ'

Meghan Markle röportajda hamileyken intihara meyilli olduğunu ve kraliyetin, oğlu Archie doğmadan ten rengi konusunda tedirgin olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine İngiliz Kraliyet Ailesi açıklamaların ‘endişe verici’ olduğunu belirterek iddianın özel olarak inceleyeceğini söyledi. Buckingham Sarayı’ndan Kraliçe adına yapılan açıklamada da, "Tüm aile, son birkaç yılın Harry ve Meghan için ne kadar zorlu geçtiğini öğrendiği için üzülüyor. Özellikle ırkçılıkla ilgili iddialar endişe verici. Ciddiye alınıyor ve aile tarafından özel olarak ele alınacak. Harry, Meghan ve Archie her zaman ailenin çok sevilen mensupları olacak" denildi.

PRENS WILLIAM: KESİNLİKLE IRKÇI BİR AİLE DEĞİLİZ

Prens William, kardeşi Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliyet ailesini ırkçılıkla suçladığı röportaj sonrası ilk kez konuştu. "Kesinlikle ırkçı bir aile olmadıklarını" söyleyen Prens William, kardeşi Harry ile konuşmayı planladığını ifade etti. 

PRENS HARRY VE MEGHAN MARKLE'IN AÇIKLAMALARI HABER GLOBAL'DE...

"BEBEĞİMİN TEN RENGİ KOYU OLABİLİR DİYE UNVAN VERMEK İSTEMEDİLER"

"Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı." diyen Markle, Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü vurgulayarak "Artık yaşamak istemiyordum." ifadesini kullandı.

Prens Harry ile olan gerçek düğünün Kraliyet düğününden üç gün önce olduğunu söyleyen Meghan Markle, "Sanırım ikimiz de farkındaydık, bu bizim günümüz değildi. Dünya için planlanan gündü." dedi. Meghan, Kraliyet ailesi algısının peri masalları gibi olmadığını gerçeklikte çok farklı olduğunu söyleyerek, "Algıyla yargılanıyorsun ama gerçeği yaşıyorsun." dedi.

"BABAM TELEFONLARIMA ÇIKMIYOR"

Prens Harry, Kraliyet üyesi olmasının kendisini maddi olarak etkilediğini söylerken, ailesinin 2020'nin ilk çeyreğinde ' tüm finansal desteği durdurduğunu, hayatı boyunca magazinden kaçamayan annesi Prenses Diana'nın bıraktığı para sayesinde kraliyet hayatından uzaklaşabildiğini, Meghan Markle'ın hayatında olmasaydı böyle bir karar alıp alamayacağı sorusuna "Hayır" yanıtı verdi. Harry, "Bunu yapamazdım çünkü ben de kapana kısılmıştım, bir çıkış yolu bulamıyordum. Köşeye sıkışmıştım ama köşeye sıkıştığımı bilmiyordum. Meg ile tanıştığım an ikimizin de dünyası şaşırtıcı derecede çakıştı. Ailemin geri kalanı sisyemin içinde sıkışıp kalmıştım. Babam ve kardeşim kapana kısılmış durumdalar, onlar Kraliyet'ten ayrılamaz" derken, babasıyla ilişkilerinin kırılgan bir hale geldiğini, Prens Charles'ın telefonlarına çıkmadığını da, Kraliyet'ten ayrıldığından bu yana babasıyla iki, Kraliçe Elizabeth ile 3 kez konuştuklarını söyledi. 

KRALİYET GÖREVLERİNDEN AYRILDILAR

Prens Harry ve ABD'li oyuncu eşi Meghan Markle geçen yılın ocak ayında Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamada kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerini bıraktıklarını, bundan böyle yaşamlarını İngiltere ve Kuzey Amerika'da geçireceklerini açıklamıştı.

Aylar süren bir düşünce süreci ve fikir alışverişi sonucu bu karara vardıklarını belirten çift "Kraliçe'ye tam desteğimiz sürerken, Kraliyet ailesindeki 'üst düzey' görevlerimizden çekildiğimizi ve ekonomik olarak bağımsızlığımızı kazanma yolunda çalışmaya başlayacağımızı söylemek isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Kraliçe 2. Elizabeth, torunu Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliyet ailesinden ayrılma ve yılın bir bölümünü Kanada'dan geçirme kararını onaylamıştı.

 

Kaynak: DHA

Kraliçe Elizabeth Prens Harry Meghan Markle Oprah Winfrey ırkçılık