Biden'dan "İsrail ile Hamas arasında rehine takası olacak mı?" sorusuna yanıt

Joe Biden ABD Gazze Hamas İsrail BM Filistin
Biden'dan "İsrail ile Hamas arasında rehine takası olacak mı?" sorusuna yanıt

Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasında yakın zamanda bir rehine anlaşması beklenmediğini ama bunun için çaba sarf edildiğini bildirdi.

Son dakika haberi... 

ABD Başkanı Joe Biden İsrail ile Hamas arasında yakın zamanda bir rehine anlaşması olup olmayacağına ilişkin açıklama yaptı. ABD Başkan Biden konuya ilişkin, "Yakın zamanda bir rehine anlaşması beklemiyoruz ama bunun için bastırıyoruz." ifadesini kullandı.

 

BM RAPORTÖRÜ ALBANESE, "GAZZE" İÇİN BU DEFA BIDEN'A SESLENDİ: İNSANLIĞIN TABUTUNA ÇİVİ ÇAKILIYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sık sık gündeme getiren ve işlediği savaş suçlarından dolayı UCM'ye çağrıda bulunan BM Filistin Özel Raportörü Albanese, bu sefer AB Başkanı Biden'a seslendi: "İnsanlığın ve uluslararası hukuka dayalı düzenin tabutuna bir çivi çakılıyor."

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına durdurmak için müdahale etmesi çağrısında bulunarak, “Her geçen gün, insanlığın ve uluslararası hukuka dayalı düzenin tabutuna bir çivi daha çakılıyor” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurmak için müdahale etmesi çağrısında bulundu.

 Albanese yaptığı açıklamada,

“Başkan Biden, lütfen Gazze'de masum sivillere yönelik bu anlamsız katliamın durdurulması için müdahale edin. Uluslararası toplumun İsrail'in imha kampanyasını durdurmak için harekete geçmediği her geçen gün, insanlığın ve uluslararası hukuka dayalı düzenin tabutuna bir çivi daha çakılıyor” dedi.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV