Putin, Biden'la böyle dalga geçti: Madem kaybettik gelsin pankek yiyelim

Rusya Vladimir Putin ABD Joe Biden Rusya Ukrayna Savaşı
Putin, Biden'la böyle dalga geçti: Madem kaybettik gelsin pankek yiyelim

Rusya lideri Putin, ABD'li mevkidaşı Joe Biden'ın "Rusya savaşı kaybetti" açıklamasıyla ise dalga geçti. Putin, "Madem savaşı kaybettik o zaman gelsin buraya pankek yiyip, çay içelim" dedi. Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Cinping ile 2018 yılında pankek diplomasisi olarak anılan görüntüler vermişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun bir aradan sonra Çin'e gitti. Pekin'deki Kuşak ve Yol zirvesinde konuşan Putin, hipersonik füzelerin Ortadoğu'da artan gerilime karşı savunma önlemi olduğunu savundu.

 

Rusya hava kuvvetlerinin, Karadeniz üzerinde stratejik Kincal füzeleriyle donatılmış savaş jetleriyle devriyelere başladığını söyleyen Putin, "Bu kimseye bir tehdit değil. Ama emrimle Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri Karadeniz üzerindeki tarafsız bölgede kalıcı olarak devriye uçuşlarına başladı. Mig 31 savaş uçaklarımız Kincal füzeleri taşıyor. Bin kilometreden fazla menzile ve Ses hızının 9 katı hıza sahipler" dedi. 

BIDEN'LA DALGA GEÇTİ

Gündeminde ABD'nin Ukrayna'ya gönderdiği uzun menzilli ATACMS TİPİ taktik füzeler de vardı. ABD Başkanı Joe Biden'a çay ve pankek teklifiyle şakayla karışık göndermede bulundu.

Vladimir Putin, "Madem Rusya savaşı kaybetti o zaman ABD neden Ukrayna'ya ATACMS füzelerini ve tüm diğer silahları gönderiyor. Biden pankek yiyip çay içmek için bizi ziyaret edebilir. Savaş kaybedildiyse neden bahsediyoruz, ATACMS neden? Ona bunu sorun. Komik." ifadelerini kullandı.

Putin HIMARS lançerlerinden fırlatılabilen ve 300 kilometre menzilli bu füzelerin cephede büyük bir etkisi olmayacağını savundu.

UKRAYNA'NIN IZDIRABINI ARTIRACAK

Her şeye rağmen Rusya'nın savaşı kazanacağını ama yeni yardımların Ukrayna'nın ızdırabını artıracağını ifade eden Putin, "Öncelikle bu tabi zarar veriyor ve ilave tehdit oluşturuyor. Tabii ki bu saldırıları püskürteceğiz. Savaş savaştır. Bir tehdit oluşturuyorlar bunu söylemeye bile gerek yok ama cephedeki durumda radikal bir değişime yol açmaları imkansız" dedi.

NTV'nin haberine göre; Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulunan Putin, Rusya'nın cephede güçlü olduğunu bu sebeple, batının söylemini yumuşattığını savundu. Buna karşın Kiev'in barış görüşmelerine yanaşmadığını söyledi.

PANKEK DİPLOMASİSİ NEDİR?

Vladimir Putin ve Şi Cinping beraber yemek hazırlarken Rus lider Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Cinping yakın ilişkilere sahip. ABD karşıtı cephenin iki güçlü üyesi olan Rusya ve Çin sık sık yan yana geliyor. 

Putin, Biden'la böyle dalga geçti: Madem kaybettik gelsin pankek yiyelim - Resim : 1

Putin, geçen yıl Ukrayna'yı işgale girişmeden kısa bir süre önce Pekin'de vakit geçirmişti. İki lider ayrıca 2018 yılında literatüre pankek diplomasisi olarak giren bir etkinliğe de imza atmıştı. Putin ve Çin liderleri bir araya gelerek pankek hazırlamıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ABD Çin Vladimir Putin Joe Biden ukrayna