Biden-Putin zirvesi sona erdi! Beyaz Saray ve Kremlin'den peş peşe açıklamalar

ABD Rusya Vladimir Putin Joe Biden
Biden-Putin zirvesi sona erdi! Beyaz Saray ve Kremlin'den peş peşe açıklamalar

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gerilim başta olmak üzere diğer konuları ele aldığı görüşme sona erdi. Biden, Putin'i Ukrayna'da askeri gerginliğin tırmanması durumunda "güçlü askeri ve diğer önlemleri" alacakları konusunda uyardı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden video konferans yoluyla görüştü.

Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerçekleştirdiği görüşmeye dair ilk açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

*Başkan Biden, ABD ve Avrupalı müttefiklerimizin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırganlığı durumunda güçlü ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerle karşılık vereceğini açıkça belirtti.

* Biden, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi, gerilimi azaltma ve diplomasiye dönüş çağrısında bulundu.

KREMLİN: TÜM SORUMLULUĞU RUSYA'NIN OMUZLARINA YÜKLEMEK YANLIŞ

Kremlin Sarayı'ndan da Putin- Biden zirvesine ilişkin bir açıklama geldi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'a mevcut gerilimlerin tüm sorumluluğunu, Rusya'nın omuzlarına yüklenmesinin yanlış olduğunu söyledi. 

Rusya, NATO'dan kendi sınırlarına doğru genişlemeyeceği yönünde garanti almak için müzakere başlatmayı istedi. 

Rusya ABD ukrayna Putin Joe Biden son dakika dünya