ABD'den sınır dışı edilen Putin'in kızıl ajanı Anna Chapman! Biden bile onu göndermek istememişti

ABD Rusya Vladimir Putin
ABD'den sınır dışı edilen Putin'in kızıl ajanı Anna Chapman! Biden bile onu göndermek istememişti

Soğuk Savaş'tan beri ABD ile Rusya arasında en büyük casus geriliminin merkezinde bulunan ve Putin'in 'kızıl ajanı' olarak bilinen Anna Chapman, esir takasında Rusya'ya döndü, şimdi ise ünlü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Rus ajanı olduğu ortaya çıktıktan sonra 2010’da ABD'den sınır dışı edilen "kızıl ajan" Anna Chapman, O dönemde ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın 7 yıllık araştırması sonucunda 11 casusun bulunduğunu ortaya çıkardığı isimlerden biriydi.

Chapman, o dönem Rusya'da bulunan çifte ajan Sergey Skripal ile takas edilmişti. Skripal ise 2018 yılında İngiltere'de zehirlenmiş ve Rusya ile İngiltere arasında diplomatik krize sebep olmuştu.

ABD'den sınır dışı edilen Putin'in kızıl ajanı Anna Chapman! Biden bile onu göndermek istememişti - Resim : 1

Sınır dışı edildikten sonra esir takasında Rusya'ya dönerek Putin tarafından karşılanan ve hatta 'devlet nişanı' takılan, ariyerine siyaset ve moda alanında devam eden Chapman, ünlü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Anna, 2010 yılında diğer 9 Rus ile birlikte New York'ta emlak işinde çalışırken tutuklandığında ABD, Soğuk Savaş'tan bu yana Amerikan topraklarındaki en büyük yabancı istihbarat ağını kırdıklarını duyurmuş, FBI'ın casus çetesine karşı yürüttüğü operasyona 'Hayalet Hikayeleri Operasyonu' adı verilmişti.

ABD'den sınır dışı edilen Putin'in kızıl ajanı Anna Chapman! Biden bile onu göndermek istememişti - Resim : 2

ESKİ EŞİ ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI SATMIŞTI

Chapman, 2010 yılında Londra'da bir partide tanıştığı İngiliz Alex Chapman ile dört yıl evli kalmıştı. New York'ta tutuklandıktan sonra tartışmalı reklamcı Max Clifford'u işe aldı ve hikayesini basına sattı. Alex Chapman, karısının tutuklanmasına "şaşırmadığını" söyleyerek, babası Vasily Kushchenko'nun KGB'de üst düzeylerde görev aldığını ve onun üzerinde "büyük bir etkisi" olduğunu iddia etmişti. Alex, eski kayınpederiyle ilk kez 2002'de, diplomat olarak görev yaptığı Zimbabwe'de balayında tanıştığını anlatmıştı. "Kimseye güvenmezdi. Bana neden bir Rus gelin seçtiğimi ve Rusya'da ne işim olduğunu sordu, ben de hiçbir şey söylemedim. "Korkutucuydu. Beni eve gelen diğer Ruslarla asla tanıştırmazdı ve her zaman diğer diplomatlardan çok daha fazla güvenliğe sahipmiş gibi görünürdü. Casusluk şüphesiyle tutuklandığını gördüğümde, dürüst olmak gerekirse o kadar da sürpriz olmadı." 

ABD'den sınır dışı edilen Putin'in kızıl ajanı Anna Chapman! Biden bile onu göndermek istememişti - Resim : 3

2010 yılında ABD'de tutuklanarak sınır dışı edilen, Putin'in 'kızıl ajanı' Chapman'ın hayat hikayesi dinleyenleri hayrete düşürdü. ABD Başkanı Biden da zamanında kendisi için çok ilginç sözler sarf etmişti.

Anna ile son haftalara kadar mailleştiğini ve seçtiği hayattan pişman olduğunu söylediğini anlatan Alex, eski eşinin balayında çekilen çıplak fotoğraflarını News Of The World gazetesine satmış, Anna ile seks maceralarını da anlatan Alex, Anna ile çok vahşi seks seansları düzenlediklerini, Rus ajanın oyuncaklar kullanmayı da sevdiğini, hatta zaman zaman bir işkenceci gibi kendisine acı vermeyi sevdiğini iddia etmişti. 

Tutuklanmasıyla birlikte, kızıl ajan, çarpıcı güzelliği sayesinde kısmen ünlü statüsü kazandı. Bir model ve daha sonra bir TV sunucusu olmak için casusluktan uzaklaştı. Anna, Rusya'nın en seksi 100 kadını listesine dahil edildiğinde, Maxim'in Rusça versiyonunda cüretkar pozlarıyla yer aldı.

ABD'den sınır dışı edilen Putin'in kızıl ajanı Anna Chapman! Biden bile onu göndermek istememişti - Resim : 4

BIDEN: ONU GÖNDERMEK BENİM FİKRİM DEĞİLDİ 

Anna üzerine bir bölüm hazırlarken, ABD'li sohbet programı sunucusu Jay Leno o zamanki Başkan Yardımcısı Joe Biden'a sordu: "Bizim bu kadar çekici casuslarımız var mı?" Biden şakayla karşılık vererek, "Açık konuşayım, onu geri göndermek benim fikrim değildi" dedi. Anna ayrıca Moskova Moda Haftası'nda podyum modeli olarak yer aldı ve şu anda REN TV adlı Kremlin yanlısı bir ağın TV sunucusu.

 

ABD'den sınır dışı edilen Putin'in kızıl ajanı Anna Chapman! Biden bile onu göndermek istememişti - Resim : 5

AJANDAN 'AŞI OLUN' TAVSİYESİ 

Kızıl ajan en son Ruslara koronavirüs aşısı yaptırmalarını tavsiye ederken görüldü. İzleyicilere şunları söyledi: "Bu korkunç hastalık milyonlarca kişinin hayatına mal oldu. Bazı Avrupa ülkelerinde, üçüncü dalga koronavirüs çoktan başlıyor. Sıradaki ne? Dördüncü, beşinci dalga mı? "Aşı olma ve salgını yenme, maskeler, eldivenler ve sosyal mesafe olmadan normal bir yaşam tarzına dönme fırsatına sahibiz."

Kaynak: Haber Global TV

ABD Rusya Anna Chapman Putin