Haber Global Youtube kanalı 2 milyon aboneyi aştı, Avrupa'nın en çok izlenen haber kanalı oldu

Haber Global YouTube

Kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye ve dünyaya doğru haberi en hızlı bir şekilde veren Haber Global, Youtube'da 2 milyon aboneye ulaşan ilk haber kanalı oldu.

Avrupa'nın köklü haber kanallarını geride bırakan Haber Global YouTube kanalı ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

Youtube'un resmi ölçüm partnerleri Social Blade ve VidIQ'ye göre Haber Global en çok izlenen YouTube kanalı olarak ilk sırayı aldı. 2. sırada İngiltere'nin köklü kuruluşu Sky News yer alırken 3. sırada BBC bulunuyor. Alman kanalı DW News'in 4. sırada yer aldığı listede 5. sırada France 24 bulunuyor.

AVRUPA'NIN EN ÇOK İZLENEN HABER KANALI

Haber Global son 1 yılda 1 milyar 125 milyon izlenmeyle Youtube haber kanalları arasında Avrupa'da ilk sırada yer aldı. İkinci sıradaki Sky News 1 milyar 116 milyon izlenme elde ederken onları 779 milyon izlenmeyle BBC News takip etti. DW News 518 milyon izlenme elde ederken France 24 ise 477 milyon izlenmeyle 5. sırada bulunuyor.

Haber Global Youtube kanalı 2 milyon aboneyi aştı, Avrupa'nın en çok izlenen haber kanalı oldu - Resim : 1

Haber Global Sosyal Medya Müdürü Ali Ağırbaş, İngilizce yayın yapan rakipleri karşısında Türkçe ile Avrupa'da en çok izlenen kanal olan Haber Global Youtube kanalıyla ilgili olarak "Devasa bir rekabet var Youtube'da. Türkiye'de ve Avrupa'da en çok izlenen kanal olmak bizim ne kadar kaliteli işler ortaya koyduğumuzu gösteriyor. Bu kaliteyi de editoryal yetenekleri üst düzey sosyal medya ekibimiz ve haber merkezindeki editör arkadaşlarımız sağlıyor" yorumunda bulundu.

HABER GLOBAL'İN EN ÇOK İZLENDİĞİ ÜLKELER

Türkiye dışında Haber Global Youtube kanalını en çok izleyen ülkeler sırasıyla Azerbaycan, Almanya, Rusya, Fransa ve Hollanda oldu.

Haber Global Youtube kanalı 2 milyon aboneyi aştı, Avrupa'nın en çok izlenen haber kanalı oldu - Resim : 2

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri, Rusya-Ukrayna savaşı, 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve İsrail-Filistin olaylarında Avrupa, gelişmeleri Haber Global'den izledi.

2 MİLYONU AŞKIN ABONE

2 yıl önce Youtube'da en çok izlenen haber kanalı unvanını ele geçiren Haber Global şimdi de Avrupa'ın en çok izlenen haber kanalı olmanın gururunu yaşıyor. Son 1 yılda zirveyi hiç kimseye kaptırmayan Haber Global Youtube kanalı şimdi de 2 milyon aboneye ulaştı.

Haber Global'in bu başarısını ekip arkadaşları hep beraber kutladı.

Kaynak: Haber Global TV