Finlandiya Haberleri - Sayfa 2

Finlandiya veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır.

Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir.

Finlandiya'nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür. Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir. Ayrıca Finlandiya'da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

Finlandiya'da yarış sırasında iki kayak sporcusunun cinsel organları dondu! Finlandiya, Rusya ile sınırını kapatıyor: 9 kapıdan 8’i kapanacak Rusya'dan Finlandiya'ya protesto notası: Sınır kapıları meselesi Finlandiya, Rusya ile dört sınır kapısını kapatıyor İsrail'den Finlandiya'ya hava savunma sistemi satışı: 317 milyon euroluk anlaşma imzalandı Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliğine boyalı ve sis bombalı saldırı İtalya ve Finlandiya'dan ortak 'Ukrayna' kararı Dünyayı daha iyi bir yer yapmaya çalışan adam hayatını kaybetti Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor: Jeopolitik gerilim ve Balticconnector arızası O ülkede bu hafta mevsim aniden değişecek... Yazdan kışa hızlı geçiş, kar bekleniyor Finlandiya’dan Rusya'ya kayıtlı araçların ülkeye girişine yasak Eski Başbakan, 2024 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı Dünyanın en zeki ülkeleri belli oldu! Türkiye'nin sırası ve zirveye yerleşen o ülke... Finlandiya'da kuş gribi paniği: 50 bin hayvan itlaf edilecek Türklere hakaret etmişti! Irkçı bakan özür diledi İsveç kararının ardından Rusya'dan Türkiye ve NATO açıklaması Finlandiyalılar Türkiye hakkında neler düşünüyor? Türkiye'den yurt dışına en çok kaçırılan çiçek Hakan Fidan'dan İsveç mesajı: Mevzuat değişikliğinin fiiliyata yansıması gerekiyor Türkiye-Finlandiya-İsveç toplantısı başladı Türkiye 146 ülke içerisinde 129. sırada... Eşitlik için 131 yıl var Sigara ve alkol tüketimi o insanlarda daha erken ölüm getiriyor Avrupa'dan Türkiye'ye çelme, NATO'daki son kulis Finlandiyalı şirket, dört tesisini kapatıyor: 1150 kişi işsiz kalacak