Finlandiya Haberleri - Sayfa 3

Finlandiya veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır.

Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir.

Finlandiya'nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür. Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir. Ayrıca Finlandiya'da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

Türkiye, Finlandiya, İsveç Daimi Ortak Mekanizması toplantısı Ankara'da yapıldı Milli atlet Tuğba Danışmaz, Finlandiya'da 14,03'lük derecesiyle ikinci oldu Finlandiya neden hep en mutlu ülke seçiliyor? Türkiye, Finlandiya, İsveç Daimi Ortak Mekanizması'nın dördüncü toplantısının tarihi belli oldu Finlandiya'da 9 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı Parti görüntüleri olay olmuştu: Finlandiya Başbakanı Sanna Marin boşanıyor Zelenski, Finlandiya’da Niinistö ile görüştü Avrupa'nın en büyük nükleer reaktörü Finlandiya'da elektrik üretmeye başladı Finlandiya ittifak üyesi olarak ilk NATO tatbikatını tamamladı Finlandiya NATO'ya ne sunabilir? Seçimi kaybeden Sanna Marin partisinden de istifa etti Stoltenberg'ten İsveç'in NATO üyeliğine dair açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Finlandiya'ya NATO tebriği Finlandiya Bayrağı NATO gönderine çekildi Finlandiya resmi olarak NATO üyesi oldu Çavuşoğlu'ndan üyelik süreci tamamlanan Finlandiya'ya tebrik İsveç: NATO'ya Finlandiya ile birlikte girmek bizim için çok önemliydi NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bugün tarihi bir gün Kremlin'den "Finlandiya’nın NATO üyeliği"ne ilişkin açıklama Finlandiya'dan Tunceli'ye uzanan inanılmaz hikaye: 49 yıl sonra gelen 'albüm' duygulandırdı Finlandiya, yarın 31'inci üye olarak NATO'ya katılacak Finlandiya'da hükümet değişti! Sanna Marin seçimi kaybetti Finlandiya'dan Türkiye'ye Türkçe 'teşekkürler' mesajı Finlandiya'nın NATO'ya katılımı için verilen karar Resmi Gazete'de!