Finlandiya Haberleri

Finlandiya veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır.

Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir.

Finlandiya'nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür. Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir. Ayrıca Finlandiya'da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

Nokia, 3210 modelini güncelleyerek satışa sunuyor Daimi Ortak Mekanizma toplantısında Türkiye’nin terörle mücadelesine tam destek 7 yaşındaki oğlunu İspanya'da dağlara kaçıran Finlandiyalı kadın yakalandı! Rusya ile Finlandiya arasındaki gerginlik artıyor: NATO devreye girdi Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de okulda silahlı saldırı! Finlandiya'nın mutluluk sırrı ne? NATO harekete geçti Finlandiya Başbakanı, Rusya'nın Batı ile uzun bir çatışmaya hazırlandığını söyledi NATO tatbikatına Rusya'dan sert çıkış: Çatışma provası gibi görünüyor! Rusya'dan flaş hamle Finlandiya'nın yeni cumhurbaşkanı Alexander Stubb oldu Finlandiya, Rusya ile sınır kapılarını 2 ay daha kapalı tutacak Finlandiya'da dev protesto: 300 bin işçi greve gidecek Finlandiya cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı Finlandiya'da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında Finlandiya: "İsrail için meşru müdafaa dönemi bitti" Finlandiya Rus vatandaşlarına gayrımenkul satışını durduruyor Finlandiya Başbakanı Orpo doğruladı! Rusya sınırı 1 ay daha kapalı kalacak İki ülke buz tuttu: Termometreler -40'ı geçti İmzalar atıldı: ABD ile Finlandiya arasında “Savunma İşbirliği Anlaşması” Putin sınıra yığınak yapıyor Putin'den endişelendiren Finlandiya açıklaması: Ortada sorun yoktu şimdi olacak! Finlandiya, Rusya ile ilgili aldığı karardan saatler sonra vazgeçti! Rusya'dan kritik çağrı: Gözler Paşinyan'da!