Finlandiya Haberleri - Sayfa 4

Finlandiya veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır.

Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir.

Finlandiya'nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür. Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir. Ayrıca Finlandiya'da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

NATO onlar için neden bu kadar önemli? Macaristan parlamentosundan Finlandiya'nın NATO'ya katılımına onay Dünyanın en mutlu ülkesine 4 günlük ücretsiz gezi Finlandiya’nın NATO üyeliği teklifi TBMM Komisyonu'nda kabul edildi Meclis'te Finlandiya-NATO mesaisi yarın başlıyor Finlerin mutluluğunun sebebi ne? En mutlu ülkeler açıklandı: Türkiye'nin sıralamadaki yeri değişti İsveç'ten Finlandiya'nın NATO üyeliği açıklaması: Hazırlıklıydık ABD'den Türkiye'nin Finlandiya kararına ilişkin ilk yorum Erdoğan imzaladı, Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolü TBMM'ye sunuldu Finlandiya Başbakanı Marin: İsveç'in de en kısa sürede üye olabilmesi için her şeyi yapacağız Stoltenberg'den Türkiye'nin Finlandiya kararına ilişkin açıklama Karşılama töreninde ıslanan Finlandiyalı gazeteciye ayakkabı hediye edildi Erdoğan: "Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay sürecini başlatıyoruz" Erdoğan - Niinistö ile görüştü Finlandiya'nın NATO düğümü çözülüyor... İşte bugüne kadar gelen süreç Finlandiya Cumhurbaşkanından NATO açıklaması Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin Erdoğan'dan açıklama Finlandiya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geliyor 'Dünyanın en iyisi' Finlandiya eğitim sistemi neden geriliyor? Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü mekanizması, iki ülkenin NATO üyeliğinden sonra da sürecek İsveç'ten Türkiye açıklaması: Sorumluluklarımızı yerine getirdik NATO: Macaristan'ın İsveç ve Finlandiya için onayına yaklaşıyoruz Finlandiya parlamentosu NATO tasarısını onayladı