Finlandiya Haberleri - Sayfa 5

Finlandiya veya resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki bir İskandinav ülkesi. Doğuda Rusya, kuzeyde Norveç ve batıda İsveç'le komşudur. Batıda Botniya ve güneyde Finlandiya körfezlerine kıyısı vardır.

Yüzölçümü 338.455 km² ve nüfusu 5,5 milyondur. Helsinki ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Finlerin ana dili olan Fince, yeryüzündeki az sayıda Baltık-Fin dilinden biridir.

Finlandiya'nın iklim özellikleri enleme göre değişkenlik gösterir: Güneyde nemli karasal iklim, kuzeyde kutup altı iklimi görülür. Ülke genel olarak tayga biyomuna dahildir. Ayrıca Finlandiya'da 180 binden fazla göl bulunmaktadır.

NATO: Macaristan'ın İsveç ve Finlandiya için onayına yaklaşıyoruz Finlandiya parlamentosu NATO tasarısını onayladı Finlandiya Rusya sınırında duvar inşa etmeye başladı Finlandiya, Rusya sınırına çit örüyor Çavuşoğlu: İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil Stoltenberg: 3'lü toplantı için Erdoğan ile mutabık kaldık Finlandiya, NATO katılımı için İsveç'siz yürümeye hazır İsveç ve Finlandiya için kritik süreç başlıyor! NATO üyelikleri Mart'ta oylanacak Macaristan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini onaylayacağı iddia edildi İsveç ve Finlandiya: NATO'ya üyelik konusunda ayrı hareket etmeyeceğiz Finlandiya'dan flaş karar: Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verilmeyecek Finlandiya NATO için son kararını verdi Finlandiya'dan Türkiye açıklaması 'Sen o arabayı Kazakistan'a mı götüreceksin?' Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsveç şok olacak Türkiye, İsveç ve Finlandiya 3'lü mekanizma toplantısı ertelendi Rus medyasından flaş iddia: "Türkiye izinleri durdurdu" Bakan Akar'dan İsveç'e sert tepki: Böyle giderse tavrımız net Finlandiya'da şoke eden NATO anketi sonucu AB'den tehditlere karşı flaş karar: O ülkede ilaç stoklanacak Beş kez üst üste 'en mutlu ülke' oldu: Sırrı açıklandı Dünyanın en akıllı köpek cinsi belli oldu 5 kez en mutlu ülke seçilen Finlandiya'nın sırrı ne? 3 soruda İsveç ve Finlandiya'nın NATO müzakereleri