Altın Haberleri - Sayfa 14

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı Borsa İstanbul günü düşüşle noktaladı Borsa İstanbul günü yükseliş ile noktaladı Uzman ekonomist gram altının 3 bin TL olacağı zamanı açıkladı Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Birikimlerimizi nasıl koruyacağız? Altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor İslam Memiş, euro, altın ve gümüş almayı bekleyenler için doğru zamanı açıkladı İslam Memiş 'altın çağı' deyip tarih vererek gram altında beklediği sürpriz rekoru açıkladı Gram altında yeni rekor! İlk kez o seviyeyi gördü İslam Memiş altın, borsa, dolar için uyardı Piyasalar alev alırken İslam Memiş'ten beklenen yorum geldi... Sıradakini açıkladı! 10 bin kişinin katıldığı düğünde gelin ve damada servet takıldı! Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? Coğrafi işaretle tescillendi: 'Diyarbakır hasır bileziği' lansmanı Altının kilogramı 1 milyon 835 bin liraya çıktı Altın almak için doğru zaman mı? Altın düşer mi yükselir mi? Uzmanı yanıtladı! "O seviyeye gelecek" Almanya bunu konuşuyor! Gizemli bağışçı külçe külçe altın dağıtıyor! Altının kilogram fiyatı 1 milyon 750 bin lira oldu Altının kilogramı 1 milyon 733 bin liraya yükseldi Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı! Altın rakamlarında flaş gelişme İslam Memiş 'Muhtemelen iki hafta daha düşer' deyip canlı yayında uyardı