Bu haberleri okudunuz mu? Covid-19, omicron, HIV, zam, stokçuluk, ozon tabakası, göçmenler

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Son Güncelleme:

Bir de bu zamları yapanlar var: Bizim de hoşumuza gitmiyor

Zamlar vatandaşın alım gücünü her geçen gün düşürüyor. Halk duruma tepkili. Bir de bu zamları yapanlar var. Onların da durumu pek iç açıcı gözükmüyor. Kimi zam yapmaya mecbur olduğunu, kimi zammı yavaş yavaş yaptığını söylüyor. En dikkat ettikleri şey ise zam miktarıyla müşteriyi korkutmamak.

Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya-Ukrayna gerilimi azalır mı?

Türkiye'ye çok yakın bir bölge olan Ukrayna'da iki süper güç diplomatik olarak karşı karşıya geldi. Türkiye'nin olası bir arabuluculuğu bölgede gerilimi azaltır mı? Ukrayna’nın satın aldığı SİHA’lar Türkiye-Rusya ilişkilerini nasıl etkiler? Prof. Dr. Emre Erşen ile konuştuk.

Szalai’nin gecesi

Atilla Szalai Serdar Dursun’a iki müthiş asist yaptı ki hem maçı kopardı hem de Serdar’a kariyer gecesi yaşattı. İlk yarının sonu iyi getirilirse ikinci yarıda bambaşka bir Fenerbahçe izleyebiliriz.

Genç kızlara uygunsuz fotoğraf gönderenlerin sayısı artıyor! Çözüm ne?

Haberleşme ve akademik bilginin yayılması için keşfedilen internet maalesef bu amacını unuttu. Dolandırıcılığın yanında cinsel taciz vakaları da artık internetin ayrılmaz bir parçası. Genç kızlara gönderilen uygunsuz fotoğrafların ise sanılandan daha büyük bir sorun olduğu ortaya çıktı.

Öldürmediği üç polis memuru için idam edildi

Uyuşturucu için polisle bir suçlunun girdiği çatışmada üç polis memuru hayatını kaybetti. Olay sırasında orada olan bir uyuşturucu satıcısı eline bir kez bile silah almamasına rağmen idam edildi. İdamını durdurmak için çırpınan sürpriz bir kişi ise Vali'ye yalvarmasına rağmen çare olmadı.

Jack Dorsey'nin aklı nerede? Twitter'dan ayrılan Jack'in yeni planı...

Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, şirketteki görevlerinden ayrıldı. Beklenen bu karar yine de büyük yankı uyandırırken asıl soru "Jack Dorsey şimdi ne yapacak?" oldu. Peki kriptoya olan tutkusu bilinen Jack'in planı ne?

Her bahaneyi duyduk, bunu duymamıştık: Aşı karşıtı değilim, üşeniyorum

Covid-19 salgınından bu yana aşı olmayan insanların bilim dışı pek çok bahanesini duyduk. Ama öyle bir grup var ki onları hiç duymamıştık. Üşenenler! Bazı vatandaşlar Covid-19 aşısı olmaya karşı değiller ancak ciddi şekilde üşeniyorlar!

Ozon tabakasını neden artık konuşmuyoruz? Başardık mı? Yoksa...

Uzunca bir süre dünyanın küresel ekolojik endişelerinin başında ozon tabakası geliyordu. "Ozon tabakası deliniyor", "delik büyüyor" uyarıları zamanla ve yavaş yavaş hayatımızdan çıktı. Ozon tabakası artık gündemde değil. Peki ne oldu? Sorun çözüldü mü?

Fenerbahçe’de dikkat çeken değişim: İlk 10 haftanın 3 katı...

Konuğu Çaykur Rizespor'u 4-0 yenerek ikincilik ortağı olan ve moral bulan Fenerbahçe'de kulübeden gelen oyuncuların verdiği katkıdaki artış dikkat çekiyor. Ligin ilk 10 haftasında kenardan gelen oyuncularından 2 gol bulan sarı-lacivertliler, son 5 haftada bu sayıyı 3'e katladı.

HIV ve Omicron ilişkisi: Bilim cevabını arıyor

Bazı bilim insanlarına göre; Güney Afrika'da bugüne kadar iki varyant oluşmasının sebebi HIV virüsü. Uzmanlar bağışıklık sistemi zayıf hastaların vücutlarının yeni varyantları ortaya çıkardığında hemfikir gibi.

Çin'den rakam çıkmıyor: Uydu görüntülerine bakıyorlar

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki şirketlerin ekonomik durumu, stok, bilanço gibi rakamların başkalarına verilmesi yeni kanunla zorlaştı. Şu an yatırımcılar uydu görüntülerine bakarken pandemi sonrası Devlet Başkanı Xi Jinping'in hiçbir yurtdışı seyahat yapmaması dikkat çekiyor.

Bu iş böyle giderse en çok öldüren üçüncü hastalık: Covid-19

Günde 200 civarında insan Covid-19'dan hayatını kaybediyor. Bu iş böyle giderse Türkiye'de bir günde insanların hayatını en çok kaybettiği üçüncü hastalık Covid-19 olacak.

Havada ırkçılık kokusu var... Fransa ve Macron sağa çekiyor!

Yeni yılda iyice seçim havasına girecek olan Fransa’da ırkçı ve İslamofobik ifadeler kullanan adaylar dikkat çekiyor. Peki, Emmanuel Macron’un da giderek sağa kayan siyaseti Fransa ve Fransa-Türkiye ilişkileri hakkında ne söylüyor?

5 maddede Biden-Putin görüşmesi🤝

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın geleceği üzerine kritik bir konferans gerçekleştirdi. ABD Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda ekonomik yaptırımları öne sürdü. Putin duruşundan taviz vermedi. İşte 5 maddede Biden'ın en büyük diplomatik sınavının şifreleri.

Kar arıyorlar? "Görüyorsun şortla oturuyorum" ❄

ABD'nin en karlı şehirleri arasında gösterilen Denver'a 235 gündür kar yağmıyor. Kar yağmayan bölgelerde oteller yapay kar ile müşteri çekme derdinde. Bu kuraklığın büyük bir işareti...

'Müdür olduk da ne oldu!'

Bazı insanlar kariyerlerinde hayal ettikleri pozisyonu elde ettikten sonra hayal kırıklığına uğruyor. Bu insanlar ya görevlerinden istifa ediyor ya da 'müdür olmak bana göre değil' psikolojisine giriyorlar. İnsan böyle bir durumda olduğunu nasıl anlar? Çaresi var mı?

Vatandaşlar gıda stokluyor: 'Bir değil 3 teneke yağ istiyor'

Esnafın anlatımına göre; durumu olan vatandaş yarın zam gelir korkusu ile gıda stoklamaya başladı. Toptan satış yapan gıda hallerine uğrayan aileler 3 teneke yağ istiyor. 5-10 kilo kuruyemiş almaya niyetlenenler evine çuval ile dönmeyi düşünüyor.

Iraklı göçmenler neden Belarus üzerinden Avrupa yolunda? 'Vize kolay, direkt uçuş var!'

Avrupa’ya geçmek üzere Belarus’a gelen bazı göçmenlerin, Polonya sınırındaki umut dolu bekleyişi sürüyor. Sınırdaki Iraklı sayısı dikkat çekiyor. Son yıllarda Suriye'den göçleri duymaya alıştık fakat Iraklıların Avrupa macerasının sebepleri ne? Sınıra gidenler ne diyor?

Milyonlarca takipçin olabilir ama kitabın satmayabilir

Müzik dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir başarı yakalayan Billie Eilish'in biyografi kitabı satmadı. 90 milyon Instagram takipçisi olan, bu genç kadının her adımı olay olurken kitabına neden ilgi gösterilmedi? Yayıncılık sektörü için takipçi sayısı ne demek?

Z kuşağı: Deli gibi çalışma dönemi bitiyor

Z kuşağının önceki kuşaklara göre kendisini daha çok önemsediği biliniyor. Bu kuşak üzerine pek çok klişe tanım da türedi. Dünyanın farklı yerindeki örnekler gösteriyor ki Z kuşağı gerçekten ihtiyacı olan kadar çalışacak.

80 yıl sonra cenaze töreni... 33 kişi için ise umut tükendi!

Bundan 80 yıl önce ABD'yi şoke eden binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Pearl Harbor Saldırısı'nda yaşamını yitirenlerin naaşlarına ulaşma çabaları sürüyordu. Nihayetinde son olarak kalıntılardan Louis Tushla'nın kimliği tespit edilirken 33 kişi için ise umutlar tükendi...

Bir yakınını gözlemek... Gizli kamera kaydı delil sayılır mı?📸

İnsan bazen en yakınındakinden bile şüphelenir. Şiddet, aldatma veya hırsızlık gibi durumları saptamak için gizli kamera kullanımı artıyor. Peki mahkemeler gizli kamera görüntülerini ne gibi durumlarda kabul ediyor? Bir insanın başka bir insanı gözetleme ihtiyacını psikoloji bilimi nasıl ele alıyor?

AB'de yeni sayfa: Ayrı dünyaların insanları...

Almanya'nın yeni şansölyesi Olaf Scholz, ilk yurtdışı ziyaretini Fransa'ya gerçekleştirdi. Emmanuel Macron ve Olaf Scholz, elbette beklenen üzere işbirliği çağrısı yaptı ancak ikili, "Ayrı dünyaların insanları" olarak görülüyor. Bu durum, AB'de yeni bir sayfanın açılmasına neden olabilir...

Akıllar ligde

İki hata sonucu gelen gollerle birlikte Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt ile 1 puanı paylaştı. Sarı lacivertliler artık yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. Futbolcuların konsantrasyon kaybı yaşaması kaçınılmaz sonuçtu çünkü Fenerbahçe’nin aklı Süper Lig’de.

Torununu ihbar etti, birçok hayatı kurtardı | 'Kahraman değil, öfkeliyim'

Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl onlarca çocuk okulu basan arkadaşları tarafından katlediliyor. Katliamlar gerçekleşmeden önceki vakalarda ise ailelerin sorumsuzluğu dehşete düşürecek cinsten. Fakat bir büyükanne var ki polisi aramasıyla onlarca çocuğun hayatını kurtardı.

Kendinizi nasıl ayağa kaldırırsınız? Her zaman yanınızda biri olmayabilir...

İnsan düştüğünde kendini kaldırabilecek birini arar. Ya o biri etrafta yoksa. O zaman iş başa düşüyor. Unutmayın, 'kaderinizin ustası, ruhunuzun kaptanı' sizsiniz.

Deliyle deli gibi mücadele: Kuşlar gerçek değildir!

İnternetteki yalan haberler ve komplo teorilerini alaya alan bir grup Z kuşağı üyesi ABD'de 'Kuşlar Gerçek Değildir' hareketini başlattı. Hareketi savunanlar kuşların gerçek olmadığını ABD hükümetinin droneları olduğunu iddia ediyor. Twitter'ın logosunu değiştirmesi için de eylem yapıyorlar.

Tuvalet kağıtlarına neden bu kadar zam geldi? 'Kapatsak kâr etmiştik'

Tuvalet kağıdı fiyatlarında anormal artışlar yaşanıyor. Vatandaş zam gelir dürtüsü ile fazla fazla almaya çalışırken, toptancılar yurt dışı fiyatları işaret ediyor. Euro cinsinden kağıt hammaddesine gelen zam düşündürüyor.

5 soru 5 cevap | Kızıl akın nedir? Neden olur?

Bu sabah İstanbul Caddebostan sahiline giden vatandaşlar gördükleri kırmızı yosunlar karşısında şaşırdı. Aslında sahilde son yıllarda bu manzara çok tanıdık. Sebebi ise denizlerimizdeki kirlilik. 5 soruda kızıl akın meselesini anlatıyoruz.

Playboy neden Cardi B'yi istedi?

Dünyanın en ünlü erkek dergilerinden Playboy imajını değiştirmek istiyor. Basılı dergiyi durduran marka dijital çağ için Amerika'nın en tartışmalı rap sanatçılarından Cardi B ile anlaştı. Sarışın ve mavi gözlü modeller ile özdeşleşen markaya Cardi B ne getirecek?

Yoko Ono: Beatles'ı bozmayan kadın

“The Beatles: Get Back” adlı belgesel tüm dünyada ses getirirken Yoko Ono bir kez daha okları üzerine çekmeyi başardı. Grubu dağıtmakla suçlanan Ono sanatının zirvesinde bir performansla hayranlık uyandırarak izleyiciyi rahatsız etmeyi başarıyor. Ama nasıl?

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber